Филмът за Барби достигна границата от 1 милиард долара в глобалния боксофис

...
Филмът за Барби достигна марката от милиарди долари само 17
Коментари Харесай

Филмът за Барби достигна марката от милиарди долари само 17 дни след излизането си, според дистрибутора Warner Bros.

Филмът ще завърши уикенда с $1,03 милиарда (£808 милиона) от продажби на билети в глобалния боксофис, се казва в изявление в неделя.

Това означава, че Грета Геруиг е станала първата жена, достигнала крайъгълен камък като соло режисьор.

Warner Bros го описа като „преломен момент“.

Джеф Голдщайн, президент на вътрешното разпространение в САЩ, каза: „Никой друг освен Грета Геруиг не можеше да донесе тази икона между поколенията и нейният свят оживяват в толкова смешна, емоционална и забавна история... буквално превръщайки целия свят в розов."

Той каза, че дългите опашки в кината и многократните гледания „доказват, че филмите се завръщат“, след като киноиндустрията пострада поради пандемични блокирания и конкуренция от стриймъри.

Майкъл Де Лука и Пам Абди, съпредседатели и шефове на Warner Bros Motion Picture Group, описва публиката като „прегръщаща филма за Барби по дълбок начин“. получи похвала от критиците и вдъхнови десетки селфита в кутии за кукли, монтирани в кината в Обединеното кралство. е привлякъл 459 милиона долара досега в САЩ и 572 милиона долара в международен план.

Критиците дават своите присъди за филма за Барби. Производителят на играчки Барби гледа към повече филми, докато продажбите падат. Защо всички сме обсебени от филма за Барби?

Постигането на "Barbillion" - както е описано от Warner Bros - не е нищожно постижение. Само пет други филма са го направили след пандемията, включително The Super Mario Brothers Movie по-рано тази година, Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion и продължението на Avatar.

Посетителите на киното често съчетават гледането на Барби, която разказва историята на съзряването на емблематичната кукла, с Опенхаймер на Кристофър Нолан - история за разработването на първата атомна бомба.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР