Филмът Второто освобождение да се представи на учениците от 8.

...
Филмът Второто освобождение да се представи на учениците от 8.
Коментари Харесай

Десен форум с писмо до Денков: Филмът `Второто освобождение` да се гледа в училище! -

Филмът " Второто избавление " да се показа на учениците от 8. до 12. клас в страната, изиска " " от министъра на образованието акад. Николай Денков в отворено писмо до него.

Той " разтресе прочувствено доста от нас, на други отвори очите за Истината, a първите бяхме и изумени по какъв начин сходна продукция се излъчва в Българска национална телевизия на Кошлуков. След този пробив в системата, за който може би е имало очаквания, че ще потъне като голям брой същински и качествени неща в България, е време за още един, още по-силен и логичен " - пишат те.

Представянето пред гимназистите може да се се случи в часовете по история, гражданско обучение или в часа на класния - предлага " Десен конгрес " - и акцентира, че това е изключително вано поради интервала, в който се намираме - в края на образователната година, когато към този момент се оформя триумфът на учениците и новият материал е малко.

" Да изгледат една българска историческа продукция за учениците сигурно ще е забавно, само че най-много ще е потребно, тъй като ще научат Истината за един черен интервал от историята ни. Исторически миг, който в учебниците се претупва. Исторически миг, който илюстрира Руско-съветската империя не в светлината на избавител, както е показана Русия при " Първото избавление ", което в действителност е първи опит за ново подчиняване, а на свиреп окупатор. Точно какъвто е през днешния ден Руската федерация на територията на суверенна Украйна.

Убедени сме, че представителите на " другата позиция " няма да имат нищо срещу тя да се показа на учениците, защото на българското дете е спестена същинската историята на България в следвоенните години ", написа в писмото.

Инициативата е подета след единодушието на продуцента на кино лентата проф. Светослав Овчаров.

Филма може да гледате .

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР