Филмът Уроците на Блага на режисьора Стефан Командарев попада в

...
Филмът Уроците на Блага на режисьора Стефан Командарев попада в
Коментари Харесай

Български филм попадна в прогнозите на международни кинокритици за претендентите за награда "Оскар"⭐

Филмът " Уроците на Блага " на режисьора Стефан Командарев попада в прогнозите на интернационалните кинокритици за евентуалните кандидати за премия " Оскар " за интернационален филм. Българският претендент за премия " Оскар " бе посочен в изявления на изданията " Холивуд рипортър " и " Скрийн интернешънъл ".

Отговорният редактор за премиите на " Холивуд рипортър " Скот Файнбърг разгласява лист с водещите кандидати за оценките на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета в 11 категории въз основа на диалозите му с участници в гласуването за премиите " Оскар ", с представители на киноиндустрията, разбори на маркетингови акции, резултати от състезания и награди преди оскарите и историята на американските кино оценки. Според Файнбърг към този момент любимци в категорията за интернационален филм са " Зона на интерес " (Великобритания), " Учителската стая " (Германия), " Страсти в кухнята " (Франция), " 20 дни в Мариупол " (Украйна) и " Перфектни дни " (Япония). Българската кандидатура дружно с още 10 продукции също е с шансове да влезе в борбата за " Оскар " съгласно кинокритика. 

Европа от дълго време господства в категорията за интернационален филм на премиите " Оскар ", писа " Скрийн интернешънъл ". Италия е най-често отличавана с 14 продукции с " Оскар ", следвана от Франция с 12 оскара. От 75 награди " Оскар ", връчени от американската киноакадемия след 1948 година на чуждоезични филми, 58 са били за европейски продукции. Миналата година четири от петте публично номинирани за конкуренцията също бяха европейски, напомня изданието. То напомня, че по традиция водещите кинофестивали като тези в Кан, Венеция, Торонто, Сънданс, Локарно и Карлови Вари показват любимците за интернационалния " Оскар ". " Уроците на Блага " господства на тазгодишното издание на фестивала в Карлови Вари, където бе отличен с огромната премия " Кристален глобус " и с премията на екуменическото жури, а Ели Скорчева получи наградата за най-хубава женска роля.

" Българският претендент " Уроците на Блага " на Стефан Командарев е със мощно фестивално родословие ", написа " Скрийн интернешънъл " и напомня оценките за продукцията от Карлови Вари. " Командарев оказа помощ на България да доближи късия лист за " Оскар " за пръв и единствен път до момента през 2010 година с кино лентата " Светът е огромен и избавление дебне отвред ", а мигрантската му драма " Съдилището " бе българската кандидатура през 2016 година, напомня изданието. То също показва като любимци за късия лист на кандидатите претендентите на Англия и Франция, като прибавя също " Паднали листа " (Финландия) и претендентите на Дания - " Обетованата земя ", и на Испания - " Снежното общество ".

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР