Филмът Уроците на Блага бе отличен с голямата награда на

...
Филмът Уроците на Блага бе отличен с голямата награда на
Коментари Харесай

“Уроците на Блага“ с голямата награда на журито на Международния фест в Рим

Филмът " Уроците на Блага " бе отличен с огромната премия на журито на Festa del Cinema di Roma, заяви страхотната вест режисьорът Стефан Командарев. 
Осемнадесетото издание на „ Римския кино фестивал “, който е публично приет от Международната федерация на асоциациите на филмовите продуценти FIAPF, се организира от 18 до 29 октомври. атегорията, в която се състезаваше нашият „ Уроците на Блага “, дружно с още 17 интернационалните кино лентата, бе „ Конкурс за прогресивно кино – визии за света на утрешния ден “.
Прочетете още
Организатор на „ Римския кино фестивал “ е “Fondazione Cinema per Roma ”. Артистичен шеф e Паола Маланга, публицист и кино критик, един от създателите на списание “Duel ” и един от главните сътрудници на “Dizionario dei Film ” ( “Речник на филмите ”) на Паоло Мерегети, създател на известни есета за някои на огромните създатели на международното кино и зам.-директор на “Rai Cinema ”.

Това е следващото самопризнание за екипа на " Уроците на Блага ", откакто завоюва огромната премия на влиятелния фест в Карлови Вари. На същия конгрес Ели Скорчева сграбчи наградата за най-хубава актриса в основна роля.

Филмът е българската номинация за " Оскар ".
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР