Филмът Цар Лъв на Дисни дебютира на екрана на 4

...
Филмът Цар Лъв на Дисни дебютира на екрана на 4
Коментари Харесай

"Цар Лъв" оглави боксофис класацията на Северна Америка

Филмът " Цар Лъв " на " Дисни " дебютира на екрана на 4 725 киносалона в Северна Америка, като събра поразителните 185 милиона $ от продажба на билети, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. С това си достижение лентата сложи връх за месец юли. Въпреки че рецензията изрече известни запаси към продукцията на Джон Фавро, която е римейк на анимацията от 1994 година, публиката всеобщо се стече да чуе озвучаването на героите с гласовете на Бионсе и Доналд Глоувър и да види новаторските технологии, които направиха допустима реализацията на плана.

Британският музикант Елтън Джон може да завоюва до 13 милиона $ от авторски права, продажби на билети и албуми. В Китай „ Цар Лъв " започва на 12 юли и към този момент събра в боксофиса над 50 милиона $.

През 1994 година английският музикант написа за анимационния филм фамозните си песни „ Сircle of Life ", „ I Just Can`t Wait To Be King ", „ Can You Feel the Love Tonight ", „ Never Too Late " и други. За песента „ Can You Feel the Love Tonight " той получи „ Оскар " за кино музика през 1995 година

На втора позиция тази седмица се класира " Спайдърмен: Далече от вкъщи " с доходи от 21 милиона $. Миналата седмица лентата заемаше първа позиция в боксофиса
" Играта на играчките: Пътешествието " зае трето място в боксофис класацията на Северна Америка с доходи от 14,6 милиона $.

Филмът " Плячка " на режисьора Александър Ажа е на четвърто място с 6 милиона $. Актьорите Бари Пепър и Кая Скоделария са в функциите на татко и щерка, останали в капан вкъщи си по време на вихър поради няколко настървени алигатори, които са го обкръжили.

Пето място в боксофис класацията на Северна Америка зае филмът на Дани Бойл " Вчера си е за през вчерашния ден " с доходи от 5,1 милиона $. В него се споделя какво би станало, в случай че единствено един човек в света си спомня за песните " Бийтълс ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР