Филмът Top Gun: Maverick набра 248 млн. долара през първия

...
Филмът Top Gun: Maverick набра 248 млн. долара през първия
Коментари Харесай

Продължението на Top Gun засилва надеждите за силен летен сезон на киното

Филмът Top Gun: Maverick набра 248 млн. $ през първия си уикенд в кината, носейки очаквания за мощен боксофис това лято, след последните две слаби години, през които пандемията и известността на стрийминг платформите удариха мощно киноиндустрията.

Екшън трилърът, продължение на кино лентата от 1986 година, който направи Том Круз едно от най-разпознаваемите лица в Холивуд, се прави оценка от критиците като " типичен летен филм за пуканки ". Този уикенд " Top Gun: Maverick " оглави боксофис класациите в Съединени американски щати и по света, набирайки 124 млн. $ в Съединени американски щати и още 124 млн. $ в интернационалния пазар за едвам три дни на огромния екран съгласно данни на Paramount.

Премиерата на кино лентата се забави с цели две години, решение на Круз и Джери Брукхаймър, продуцента на двете елементи. Двамата упорстват продължението да излезе в кината, с цел да се оценят екшън последователностите на кино лентата, измежду които и върховен пилотаж в реактивен аероплан. Пускането на кино лентата на стрийминг платформа, както направиха значително продукции през миналите две години, " в никакъв случай нямаше да се случи ", сподели Круз в Кан, където беше награден с почетна " Златна палма " за творчеството му.
Реклама
" Винаги сме вярвали в театралните министър председатели и този триумф просто удостоверява това ", споделя пред Financial Times Марк Уайнсток, началник на интернационален маркетинг и дистрибуция в Paramount. " Киното не е мъртво, а е страховит бизнес. "
По-млади фенове
От началото на пандемията насам боксофисът се поддържа от по-млади фенове, които се редяха да гледат филми за супергерои като " Спайдърмен: Няма път към дома " и " Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта ". Но при Top Gun аудиторията е доста по-широка, като младите фенове се причислиха към отдавнашните почитатели на първия филм от преди 36 години, демографската група, която най-неохотно се завръщаше в кината след пандемията.

Досега в Съединени американски щати продажбите на билети за тази година бяха с 40% по-ниски от тези през 2019 година Успехът на Top Gun: Maverick обаче повдига очакванията на киноиндустрията за мощен летен сезон, защото предстоят министър председателите на няколко огромни продукции, които също се надяват да върнат по-възрастните фенове назад в киносалона. Сред тях са " Елвис ", биографичен филм за Елвис Пресли, който получи 15-минутни аплодисменти след премиерата му в Кан предходната седмица, " Джурасик свят: Господство ", както и продължението на хитовата продукция на Дисни Toy Story.
class= " row " > Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР