Филмът Отново съм тук (Here I am, Again“) проследява опита

...
Филмът Отново съм тук (Here I am, Again“) проследява опита
Коментари Харесай

Филмът за Боян Петров и опита му да изкачи Шиша Пангма тръгва в кината през декември

Филмът „ Отново съм тук ” („ Here I am, Again “) наблюдава опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма, който се оказва и последният връх в кариерата на алпиниста. Именно там Боян изчезва и макар невижданата избавителна акция, не е открит.

Българската премиера на лентата ще е на 29-ти ноември в границите на „ Киномания ” и „ Дни на провокациите ”. От 3-ти декември филмът потегля в кината в цялата страна. 

Две фото изложения ще подгреят кино премиерата в София. Между 1-ви и 22-ри ноември в пространството пред „ Кино Кабана ” до НДК ще бъде показана първата от тях. Тя ще показа част от участниците и локациите във кино лентата. А сред 22-ри ноември и 6-ти декември в градината на „ Кристал ” ще бъде показана и втората галерия, която ще включва селекция от кино фрагменти и фотографии от персоналния списък на Боян Петров , съобщиха уредниците.

„ За нас това е повече от филм. Това е идея и отдаденост на концепция. Искаме повече хора да се допрян до индивида Боян Петров. Да усетят силата и духа му. Затова и започваме с изложения. Защото с изключение на кино лентата имаме страхотни фрагменти, дело на оператора Красимир Андонов, както и от персоналния списък на екипа. Изключително сме признателни на Столична община, които незабавно застанаха зад плана и ни поддържаха. Безкрайно сме признателни и на министерствата на образованието и на културата, които също ни поддържат и дружно с тях приготвяме акция ориентирана към учениците, тъй като имам вяра, че би трябвало да запалителен искрата точно в младите ”, споделя Поли Генчева, режисьор и продуцент на „ Отново съм тук ”.

До момента филмът „ Отново съм тук ” е селектиран на няколко интернационалните фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като завоюва и влиятелната „ City of Bolzano ” Golden Gentian Prize за Най-добър проучвателен и авантюристичен филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР