Филмът от поредицата НепознатиТЕ ще се излъчи в памет на

...
Филмът от поредицата НепознатиТЕ ще се излъчи в памет на
Коментари Харесай

Depeche Mode. Завръщане на журналиста Георги Тошев – тази неделя по bTV

Филмът от поредицата " НепознатиТЕ " ще се излъчи в памет на Анди Флетчър. Последното издание на " Децата на другата България " ще бъде на 11 юни

Вчера музикалната сцена загуби още една огромна звезда. На 60-годишна възраст умря Анди Флетчър от Depeche Mode. В края на 70-те години, дружно с Мартин Гор и Винс Кларк, Флетчър основава групата " Composition Of Sound ". С привличането на артиста Дейвид Геън, те трансформират името си на Depeche Mode. Музикантът издава 17 албума с " Depeche Mode ", последният от които е " Spirit " от 2017 година и е въведен в Залата на славата на рокендрола през 2020 година

 

В памет на великия музикант на 29 май от 16:30 часа bTV ще излъчи кино лентата на Жоро Тошев и Владимир Андонов от поредицата " НепознатиТЕ " - " Depeche Mode. Завръщане ". В него се споделя за перипетиите на групата и силата, която ги кара да се завърнат на музикалната сцена след 30 години сполучлива кариера и трагични обрати в персоналните животи на членовете й.

 

Филмът ще върне почитателите при започване на 80-те, когато групата се образува, с цел да мине през трагичните моменти за членовете й и стига до наши дни. Георги Тошев намира близки съратници на групата като режисьора на клиповете им, композитора Алис Орфеус, които изясняват феномена Depeche Mode.

 

" В този филм се отразява времето на три генерации меломани. Как се промени света и музиката, по какъв начин се трансформираха тези три момчета, които през днешния ден са мъже със своите отговорности, страхове и триумфи? Това за мен беше забавно, работейки над кино лентата. Много ми помогнаха хора от екипа на Depeche Mode, които описват за живота зад кулисите и за въздействието на тяхната музика ”, споделя Тошев.

Във кино лентата има фрагменти от конференция в Германия, на която Анди Флетчър прочувствено споделя за въздействието на групата върху меломаните в страни от някогашния Източен блок. Той приказва с обич и самопризнание за почитателите на Depeche Mode в България.

Уникални фрагменти на групата от началото до наши дни – в неделя, 29 май, от 16:30 часа в " НепознатиТЕ ”. Последното издание на " Децата на другата България " ще бъде на 11 юни от 16:30 часа.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР