Филмът на режисьора Петър Попзлатев Времето е наше е избран

...
Филмът на режисьора Петър Попзлатев Времето е наше е избран
Коментари Харесай

Времето е наше открива Киномания 2018

Филмът на режисьора Петър Попзлатев " Времето е наше " е определен за откриващ на тазгодишната Киномания. Това стана ясно на конференцията на кинофорума, който ще се организира сред 15 и 29 ноември 2018 година
По време на конференцията ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков акцентира задачата на Двореца за възстановяване на цялостното културно преживяване в НДК. Той показа и доброволците на тазгодишната Киномаиня - скъпа част от организацията и безпроблемното протичане на събитието.
" Цялостното културно прекарване е главен акцент на тазгодишната Киномания. Много значимо е, че тази година ще продаваме билети онлайн. По-важното е обаче, че с помощта на онлайн системата ни, успяхме да генерираме една огромна база данни от гости, фенове на НДК. Става дума за към 12-13 хиляди регистрации, които са един превъзходен мотив да споделяме с всички тези хора. По отношение на откриващия филм, Киномания е имала и постоянно ще продължава да има една огромна задача - развиването на българската просвета във всички посоки на изкуството. Ние ще продължаваме да развиваме тази наклонност и това да бъдеш създател на откриващ български филм на Киномания, уповавам се, е авторитет и за всички, които основават българско кино ", сподели още той.
Тази година киномаратонът ще премине под мотото " Големите филми преди огромните награди ", с което уредниците желаят да подчертаят положителната селекция от заглавия, които феновете на Киномания виждат още преди международното им самопризнание на най-престижните кино награди. Киномания се похвали и с ново лого и визия.

Повече за откриващия филм на Киномания описа Хермина Азарян – един от програматорите на събитието, както и режисьорът му Петър Попзлатев, а актьорите Елена Телбис и Ивайло Христов бяха специфични посетители на конференцията.
" Този филм има своя нужда да бъде писмено доближен към най-важното събитие в новата българска история - посредством технологията на смяната да зададе няколко въпроса от метафизичен порядък, да предизвика всеки един българин да открие и продължи историята, която се пробвах да опиша във кино лентата. Много мъчно се прави филм от историческа значителност, в който се споделят много смели неща. Благодарен съм на екипа на НДК, че одобриха филмът да открие този прелестен кинофестивал ", показа Попзлатев.
" Времето е наше " е въодушевен от романа " Разруха " на Владимир Зарев, който съгласно Попзлатев си остава " най-пълноценният живописен облик на Прехода ", един важен епизод от не толкоз отдавнашната българска история . Затова и филмът е за паметта, за уроците на предишното, които не трябва да бъдат забравени. Криминалната нишка пък е по претекстове от разкази на Димитър Шумналиев.
Лентата е с впечатляващ актьорски състав, който включва: Рушен Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Ивайло Христов, Светлана Янчева и Валентин Ганев. Зрителите на единствената прожекция в Киномания (15 ноември, 19:00 часа, зала 1) ще имат опцията да съпреживеят трагичния персонален избор и път, който извървяват героите на кино лентата към себепознанието във време на огромни публично политически промени, време на екстаз, на мощни страсти, на излъгани очаквания и разочарования, време на безпорядък.

Програматорът на Киномания – Владимир Трифонов показа и премиерните филми в зала 1: откриващият филм на Кинофестивала в Кан " Всички знаят " (17 ноември), " Рудолф Нуреев: Бялата Врана " (23 ноември)- третият режисьорски опит на Ралф Файнс, " Папа Франциск: Човек на думата си " (24 ноември) – най-новият документален филм на Вим Вендерс, както и " Лоро " (25 ноември) – на италианския занаятчия Паоло Сорентино за Силвио Берлускони, които към този момент дават поръчка за евентуални шлагери.
Зрителите ще имат опция да се насладят и на селекция от филми на огромния режисьор Ингмар Бергман, които ще бъдат показани преди формалната стратегия в интервала 8-14 ноември.
Билети за филмите в зала 1, както и за ретроспективите на Бергман към този момент са в продажба на касите на НДК и на tickets.ndk.bg.
Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР