Филмът на Максим Генчев - Ботев, успя да скара лидерката

...
Филмът на Максим Генчев - Ботев, успя да скара лидерката
Коментари Харесай

Нинова се скара с Кошлуков за филма Ботев и му обеща одит за законосъобразност на БНТ

Филмът на Максим Генчев - " Ботев ", съумя да скара лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинов и генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Това се случи в парламентарната комисия по просвета, в която Кошлуков беше изслушан, с цел да изясни присъединяване на публичната телевизия в плана. Дебатите обаче прераснаха в разгорещени разногласия, закани за одит и спекулации за актьорската кариера на дъщерята на президента Румен Радев.

Нинова изиска отговори от Кошлуков за зародилото " публично напрежение " към последния филм на Генчев, който и си навлече редица рецензии от феновете. Лидерката на Българска социалистическа партия настоя Кошлуков да изясни за какво Българската национална телевизия харчи парите на жителите, които " не заслужават да гледат това оскърбление към Ботев ".

Вместо да отговори на въпроса ѝ, генералният шеф избра да се похвали за добре свършената от него работа, като стартира да изрежда идните български сериали в ефира на Българска национална телевизия и извършените под негово управление две кино сесии.

Относно рецензиите против " Ботев ", Кошлуков призна, че не харесва кино лентата, макар че малкия екран е отделила 100 хиляди лева, с цел да подкрепи продукцията на Генчев. Финансовата помощ от Българска национална телевизия е 30% от целия бюджет и е била за постпродукцията. Телевизията е получила недопечен сниман материал.

От своя страна Нинова се възмути от присъединяване на публичната телевизия в плана и посочи, че той не отразява вярно националните културни полезности - нещо, което Българска национална телевизия е длъжна да обезпечава по закон. Кошлуков обаче отхвърли възраженията ѝ, като се опита да съпостави " Ботев " със сериала " Под прикритие " и да покаже по какъв начин публичната телевизия " има филм за всичко ":

" Не може всеки филм да е шедьовър или за национални полезности. То и " Под Прикритие " не е национална културна полезност. Всичко е мил дилъри и проститутки - но и такива филми се вършат ".

Лидерката на Българска социалистическа партия дефинира думите на генералния шеф като неуместни и незабавно по-късно разгласи, че счита да внесе план за решение в Народното събрание, с което Сметната палата да направи одит за правомерност за средствата на Българска национална телевизия за 2021 и 2022 година Според Нинова последната инспекция в Българска национална телевизия, осъществявана от Сметната палата е правена едвам през 2014-2015 година

 Комисия по просвета и медии - 5 януари
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР