Филмът Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа с Том

...
Филмът Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа с Том
Коментари Харесай

Мисията невъзможна 7 оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " с Том Круз оглави бокс-офис класацията на Северна Америка при дебюта си в киносалоните, като осъществя приходи от 80 млн. щатски $ от продадени билети в първите пет дни, предадоха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

Постъпленията обаче са по-ниски от авансово предстоящите от промишлеността, като в първите три дни продукцията регистрира 56,2 млн. щатски $ доходи, макар че звездата Круз обиколи света преди излизането на продукцията. 

При дебюта си " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " на " Парамаунт пикчърс " регистрира мощни продажби в чужбина, като билетите от 70 пазара донесоха приходи в размер на 155 млн. щатски $.

С доходи от 235 млн. щатски $ в международен мащаб това е едно от най-печелившите премиерни заглавия от началото на годината, само че " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " не съумя да се приближи до скоростта, с която предишното лято потегли " Топ Гън: Маверик ", отбелязва Асошиейтед прес.

Очакваше се седмият филм от 27-годишната поредност да усъвършенства най-хубавото достижение на предходната част - " Мисията невъзможна: Разпад ", която започва с доходи от 61 млн. щатски $ на вътрешния пазар през 2018 година Вместо това " Пълна разплата-част първа " не съумя да доближи и 57,8 млн. щатски $ на " Мисията невъзможна 2 ",  която излезе в киносалоните през 2000 година

С постигнатите първични финансови резултати новият филм от поредицата се подрежда доста покрай тези на " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " с Харисън Форд на студиото " Дисни " от първия му уикенд в киносалоните в Съединени американски щати и Канада - с 82 млн. щатски $ за пет дни и с 60 млн. щатски $ - за три дни. " Парамаунт " и " Скайденс " разпореждаха по-големи очаквания на екшъна " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа ", чието основаване коства 290 млн. щатски $, като в тази сума не влизат разноските за маркетинг.



Сумата беше завишена заради пандемията от КОВИД-19. Продукцията, режисирана от Кристофър Маккуори, бе измежду първите известни филми, спрени поради разпространяването на болестта. Подготвяха се фотоси в Италия през март 2020 г. 

И въпреки всичко " Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " беше приветствана като най-хубавата част от франчайза. Повечето критици останаха възхитени от каскадите и преследванията в последната серия. Но се обрисува конкуренцията на " Барбенхаймер " - дълго чаканите дебюти на " Барби " и " Опенхаймер ". Седмата " Мисията невъзможна " би трябвало да се показа добре в идващите седмици.

" Това е международен франчайз… ще бъде гледан дълго време. Качеството постоянно побеждава най-после ", сподели Крис Арънсън, началник на отдела, отговарящ за дистрибуцията в " Парамаунт ". Според него филмът е дал отговор и даже надхвърлил упованията на студиото. 

" На интернационалните пазари, на сходни пазари, сме с 15 % пред " Мисията невъзможна: Разпад ", като изключим Китай ", добави той, представен от Асошиейтед прес. " На вътрешния пазар за първите пет дни изпреварваме " Разпад " с над три %. Да сме преди предшественика е феноменално, изключително в тази среда ".

Том Круз, наименуван избавител на киносалоните предходната година, пътува неуморно, с цел да вдъхне живот в летния бокс-офис. След блестящата международна премиера в Рим, Круз и Маккуори изненадващо се появиха в киносалони в Атланта, Маями, Торонто и Вашингтон в дните преди премиерата.

" Мисията невъзможна: Пълна отплата - част първа " излезе и в основен за Холивуд миг в средата на лятото, и то освен поради стачката на актьорите, която стартира предишния четвъртък. Продукцията се появи седмица преди един от най-големите бокс-офис конфликти за годината - " Опенхаймер " против “Барби ”.

В началото на юли Круз и Маккуори даже си купиха билети за първите прожекции на двете идни продукции при започване на седмицата. Режисьорите на " Барби " и на " Опенхаймер ” - надлежно Грета Геруиг и Кристофър Нолан, отвърнаха със свои жестове на поддръжка.

Каквото и да е представянето на трите кино лентата в идващите няколко седмици, то ще дефинира значително ориста на летния бокс-офис, отбелязва Асошиейтед прес.

На второ място в класацията тази седмица се подрежда " Звукът на свободата " с присъединяване на Джим Кавийзъл. Продукцията осъществя доходи от 27 млн. щатски $ в миналите седем дни.

Хорърът " Коварен капан: Червената врата ", който предходната седмица оглавяваше бокс-офис класацията на Северна Америка, в този момент е на трета позиция с доходи от 13 млн. щатски $. Това е вторият уикенд от излизането му в киносалоните в Съединени американски щати и Канада.

В челната петица място намират също " Индиана Джоунс и реликвата на ориста " с доходи от 12 млн. щатски $ от миналите седем дни, както и " Стихии " - с 8,7 млн. щатски $. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР