Филмът Джой (Joy“, 2018), заснет от австрийската режисьорка с ирански

...
Филмът Джой (Joy“, 2018), заснет от австрийската режисьорка с ирански
Коментари Харесай

Филм за секс-робиня спечели голямата награда на 62-ия Лондонски кинофестивал

Филмът " Джой " („ Joy “, 2018), сниман от австрийската режисьорка с ирански корени Судабех Мортезаи, е приет за най-хубав филм на 62-ия Лондонски кино фестивал. Списъкът на наградените бе разгласен публично от уредниците на събитието.
 
Втората режисьорска работа на Мортезаи към този момент получи едно от оценките на филмовия фестивал във Венеция. Филмът споделя историите на девойки от Нигерия, които са доведени в Европа и принудени да се занимават с проституция. Главната героиня, чието име е " Джой " ( " наслада " ), се озовава във Виена и в последна сметка привиква с живота на секс-робиня, неспособна да прекъсне порочния кръг и да промени живота си. Журито назова кино лентата " неповторима и провокативна лента, която рисува шокираща картина за устойчивостта на хората в безчовечен условия ".

 
Общо 10 кино лентата на киномайстори от Унгария, Италия, Китай, Колумбия, Съединени американски щати и други страни претендираха за огромната премия на фестивала.
 
Лондонският кинофестивал, който започва тази година на 10 октомври, е най-големият кино фестивал в Обединеното кралство и се организира под егидата на British Film Institute. За първи път той се организира през 1956 година.

 
Руският режисьор Андрей Звягинцев е един от двамата режисьори за повече от половин век в историята на събитието, чиито произведения два пъти са печелили огромната премия, написа ТАСС. През 2014 година с гран-при на Лондонския фестивал бе почетен неговият филм " Левиатан ", а през 2017 година влиятелната премия му бе връчена за кино лентата " Нелюбов ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР