Филмът Батман оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи

...
Филмът Батман оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи
Коментари Харесай

Филмът "Батман" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът " Батман " оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с доходи от 128,5 милиона щатски $ през миналия уикенд, заяви Ройтерс.

Това е продукцията, която от началото на 2022 година регистрира най-голяма облага в границите на първия уикенд след излизането си на огромен екран в Съединени американски щати и Канада.

" Батман " на режисьора Мат Рийвс и с присъединяване на Робърт Патисън е вторият филм от началото на коронавирусната пандемия, осъществил приходи от над 100 милиона щатски $ единствено в дебютния си уикенд. " Спайдър-мен: Няма път към дома " инкасира доходи от 260 милиона щатски $ след излизането си в киносалоните в Северна Америка през декември м.г.

Заради позитивните мнения, голeмия интерес и конспирация по какъв начин Патисън се оправя в ролята на супергероя, " Батман " се оформя като много печеливша продукция на студиото " Уорнър брос ". Това е добра вест, откакто филмовата компания влага 200 милиона щатски $ в него и похарчи още доста милиони за маркетинг и разпространяване, отбелязва изданието " Венити феър ".

Допълнителен принос за триумфа на " Батман " в бокс-офис класацията на Северна Америка има и фактът, че продукцията излезе единствено в киносалоните. Студиото " Уорнър брос ", което предходната година взе решение да пуска по едно и също време филмите си в киносалоните и стрийминг платформата НВО макс, направи изключение с продукцията за приключенията на супергероя. Тя ще бъде налична за потребителите на НВО макс след 45 дни.

Освен Робърт Патисън, във кино лентата вземат участие също вземат участие Пол Дейно, Зоуи Кравиц, Колин Фарел, Анди Съркис и други.

Втората позиция в бокс-офис ранглиста на Северна Америка е за " Uncharted: Извън картата ", донесъл през уикенда приходи в размер на 11 милиона щатски $. Филмът, изработен по видеоигри на " Сони " и с присъединяване на Том Холанд и Марк Уолбърг, инкасира приходи от над 100 милиона щатски $ в трите седмици на огромен екран.

Третото място от предходната седмица резервира продукцията " Куче ", която е режисьорски дебют на Чанинг Тейтъм. Той работи по нея взаимно с Рийд Каролин. Постъпленията този уикенд възлизат на 6 милиона щатски $. Общите доходи от излизането на кино лентата по кината в Съединени американски щати и Канада надвишават 40 милиона щатски $ - добър резултат за продукция с бюджет от едвам 15 милиона щатски $.

В първата петица на бокс-офис класацията в Северна Америка място намират също " Спайдър-мен: Няма път към дома " с доходи от 4,4 милиона щатски $ през миналия уикенд и " Смърт край Нил " по едноименния разказ на Агата Кристи - с 2,6 милиона щатски $ приходи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР