Продажбите на играчки Барби скочиха с 25% след пускането на филма

...
Филмът Барби“, който се превърна в глобален боксофис феномен за
Коментари Харесай

Филмът „Барби“, който се превърна в глобален боксофис феномен за няколко седмици, изглежда стимулира продажбите на играчки Барби след излизането си през лятото.

Продажбите на играчки Барби в САЩ са се увеличили с 25% за комбинираните месеци юли-август в сравнение със същия период от два месеца преди година, според най-новите данни от фирмата за пазарни проучвания Circana, която проследява данните на търговците на дребно в точките на продажба .

„Това е значително увеличение“, каза Хайме Кац, анализатор от Morningstar, който отразява производителя на играчки Барби Mattel.

Данните на Circana също така показаха, че Barbie е марка номер 1 за собственост и марка номер 1 по ръст в долари в категорията на куклите на дребно през двумесечния период. Марката Barbie освен това имаше шест от десетте най-продавани артикула в категорията кукли през периода.

Търсенето на продуктите на Барби от рекордния успех на филма не е изненадващо. Филмът „Барби“ на режисьора Грета Геруиг отбеляза най-големия премиерен уикенд за 2023 г. и сега е най-касовият филм в местния боксофис тази година, отнемайки короната от „Super Mario Bros“.

„Барби филмът“ Кен и куклите Барби в екипи за каране на ролери. С любезното съдействие на Mattel

„Барби“, който излезе по кината на 21 юли, се разпространява от компанията майка на CNN, Warner Bros. Discovery.

Mattel, който се носи високо на розовата вълна на „Барби“, каза на анализатори по време на неотдавнашния си разговор за печалбите, че производителят на играчки има големи планове да разшири ефекта на ореола на Барби далеч отвъд филма. На 1 юни компанията пусна нова колекция от играчки, включваща кукли Барби и Кен, прикрепени към героите от филма, и играчка реплика на триетажната DreamHouse на Барби.

Изпълнителният директор на Mattel Ynon Kreiz каза по време на разговора, че първата вълна от продукти, свързани с филми, е разпродадена и че Mattel планира да пусне повече продукти, насрочени за празниците. Общо той каза, че Mattel е сключил повече от 165 партньорства с марки и търговци на дребно, които покриват всичко - от дрехи до свещи, мебели, бургери, паста и дори суши, вдъхновено от Барби.

Подхранваният от филмите бум на стоките на Mattel Barbie също би трябвало да помогне на компанията да даде така необходимия тласък на продажбите по-късно тази година, тъй като потребителите намаляват разходите си за дискреционни стоки.

Въпреки че данните от Circana не разкриват данни за продажбите на кукли Барби, Кац каза, че продажбите на кукли Барби са се увеличили доста дори преди премиерата на филма.

Кац каза, че е важно да видим как Mattel може да поддържа инерцията на марката Barbie.

„Това може да създаде проблем през 2024 г., когато Mattel отчита повишени продажби на Барби, свързани с филми“, каза тя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР