Филмът АЙВА на българката Венета Андрова е сред отличените заглавия

...
Филмът АЙВА на българката Венета Андрова е сред отличените заглавия
Коментари Харесай

Български филм е сред отличените на фестивалa в Дрезден

 Филмът " АЙВА " на българката Венета Андрова е измежду отличените заглавия на филмовия фестивал в Дрезден. Лентата завоюва статуетка " Златния конник " в категорията за интернационален анимационен филм.

В рамките на 33-ия кино фестивал за късометражно и анимационно кино в Дрезден бяха показани 368 кино лентата от 64 страни. Акцентът тази година беше подложен върху връзките сред филмите и политиката.

Филмовият фестивал в Дрезден се организира от 1989 година По време на първото му издание са показвани филми, които до тогава са били неразрешени или са били непознати в Германска демократична република. След Обединението на Германия обаче фокусът се реалокира върху късометражното и анимационно кино.

Общо девет статуетки " Златният рицар " бяха връчени тази година, както и още седем специфични награди. Най-голямата премия в размер на 20 000 евро, връчвана от саксонския министър на културата и туризма, завоюва немската продукция " Doom Cruise ".

13-минутният филм на Венета Андрова споделя за АЙВА - художничка робот, която посредством работата си преглежда тематиката за мъжествеността в нейните разнородни форми и нюанси. Филмът беше включен и в програмата на 25-ото издание на " София филм фест ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР