Филмът Алкарас (Испания, Италия) на Карла Симон бе удостоен с

...
Филмът Алкарас (Испания, Италия) на Карла Симон бе удостоен с
Коментари Харесай

Алкарас се сдоби със Златна мечка

Филмът " Алкарас " (Испания, Италия) на Карла Симон бе почетен с премията " Златна мечка " на 72-рото издание на интернационалния кинофестивал в немската столица. Церемонията се излъчваше онлайн онлайн в профилите в обществените мрежи на форума от " Берлинале паласт ". " Златна мечка " за най-хубав късометражен филм взе " Капан " на Анастасия Вебер (Русия).

" Сребърна мечка " получиха Клер Дени за режисурата на " Двете страни на острието " (Франция), Лайла Щилер за най-хубав сюжет на " Рабие Курназ против Джордж У. Буш " (Германия, Франция), както и Мелтем Каптан за най-хубаво осъществяване на основната роля в същия филм, а Лаура Басуки се снабди с наградата за осъществяването си в поддържаща роля в " Преди, в този момент и по-късно " (Индонезия) на Камила Андини.

За извънреден креативен принос със " Сребърна мечка " бяха отличени Рити Пан и Сарит Манг за " Всичко ще бъде наред " (Франция, Камбоджа). С огромната премия на журито " Сребърна мечка " бе отличен " Филмът на романиста " (Република Корея) на режисьора Хонг Сангсу.

" Берлинале " е измежду водещите международни кинофоруми, паралелно с фестивалите в Кан и Венеция, а тази година е един от дребното, който отвори порти и за публиката. Заради рестриктивните мерки, свързани с пандемията, потенциалът на киносалоните бе понижен с 50 на 100, а продължителността на церемонията бе съкратена. Въпреки рецесията, " Берлинале " посрещна гостите си с червен килим и на откриването, и на връчването на премиите. Председател на интернационалното жури бе американският режисьор М. Найт Шаямалан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР