Филм със скрита камера показва незаконно вкарване и продажба на

...
Филм със скрита камера показва незаконно вкарване и продажба на
Коментари Харесай

Скрита камера разкрива месо от болни крави от кланица в Полша за ЕС

Филм със скрита камера демонстрира нелегално вкарване и продажба на заболели крави в полска касапница с дребен или никакъв ветеринарен надзор. Кадрите слагат под въпрос стандартите в един от най-големите експортьори на месо в Европейски Съюз, написа " Гардиън ".

На видеото в касапница в централната полска област Мазовия се демонстрират толкоз заболели крави, че не могат да се надигнат и заради това са теглени с автомобил или лебедка до кланицата.

Клането на болните крави наподобява се прави през нощта без ветеринарен надзор, което е в жестоко нарушаване на главните стандарти. Работниците в кланицата отстраняват доказателства от животинските трупове като възпаления и тумори, които демонстрират, че кравите са заболели и че са лежали в продължение на дни.

Експерти сигнализират за съществени опасности за публичното здраве и приканват полското държавно управление да реагира стремително и да уведоми другите европейски страни.

Според публични данни от 2017 година Полша е изнесла повече от 415 милиона кг телешко месо на стойност над 1,5 милиарда $.

Репортери от Superwizjer, полска телевизионна стратегия за проверяваща публицистика от TVN24, са съумели да обхванат в полската касапница в края на предходната година. Репортер под прикритие е записал нарушаванията в кланицата в продължение на съвсем три седмици. От думите на репортера стана ясно, че вместо да се инспектират от квалифицирани ветеринари според закона, труповете на животните просто са белязани от чиновниците като годни за консумация.

Сутрин се появявал обвързван с кланицата ветеринар, който просто се подписвал под документите без да ревизира месото.

По време на три нощни смени в кланицата репортерът е преброил 28 крави, които са били толкоз заболели, че не са могли да станат.

Около 80% от говеждото месо в Полша е предопределено за експорт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР