Филм на БНТ е сред победителите в Master of Art.

...
Филм на БНТ е сред победителите в Master of Art.
Коментари Харесай

Филм на БНТ е сред отличените на фестивала Master of Art

Филм на Българска национална телевизия е измежду спечелилите в " Master of Art ". Шестото издание на филмовия фестивал се организира в 6 града. Тази година за първи път се причислиха Копривщица, Стара Загора и Бяла.

Голямата премия " Master of Art " се присъжда на шведския филм „ Най-красивото момче на света ", с режисьори Кристина Линдстрьом и Кристиан Петри. С любопитната история за артиста, определен преди 50 години от Лукино Висконти да изиграе основния воин в шедьовъра „ Смърт на Венеция ". Отличието за дебют отива при Андрей Кулев за „ Човекът с лулата ".

Наградата за най добър документален филм за изкуство печели филмът „ Одисей " на Десислава Шишманова, Нончо Нончев и Виолин Палейков, продукция на Българска национална телевизия. Въздействащ роман за основаването на огромното театрално събитие.

" Винаги главното ни предпочитание е било посредством нас достиженията на трагичен спектакъл Пловдив, на българското изкуство, да стане притежание на повече хора. И да се види едно в действителност почтено изпитание, което дава отговор и на въпроса за какво Пловдив беше определен за европейска столица на културата.Един от плановете, които пазят тази концепция е " Одисей ". А нашата скромна задача беше да осветим пътя на " Одисей ", сподели сценаристът Десислава Шишманова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР