Филипсен премина дистанцията за 4 часа, 27 минути и 27

...
Филипсен премина дистанцията за 4 часа, 27 минути и 27
Коментари Харесай

Филипсен спечели 15-ия етап от Тур дьо Франс

Филипсен мина дистанцията за 4 часа, 27 минути и 27 секунди и изпревари с фотофиниш сънародника си Ваут ван Аерт от Йъмбо-Висма и датчанина Мадс Педерсен от Трек-Сегафредо. За 24-годишния Филипсен това е първа етапна победа в Обиколката на Франция след осем качвания на подиума.

Както се и очакваше финалът в днешния равнинен стадий облагодетелства експертите в спринта, само че самото развиване на спортния ден се оказа извънредно забавно поради непрекъснатите проблеми на отбора на Йъмбо-Висма. Всичко стартира още преди старта, когато словенецът Примож Роглич разгласи отдръпването си от конкуренцията поради по-ранно рухване от петия стадий. 60 километра преди края Ван Аерт и Стивън Кройсвайк също паднаха, като нидерландецът не съумя да продължи и бе изнесен от шосето на носилка. Само три километра по-късно водачът в генералното класиране Йонас Вингегор също падна при конфликт с различен собствен съотборник - Тайс Бенут. Двамата въпреки всичко съумяха да финишират, като датчанинът съумя да дойде с главната група, която финишира с времето на спечелилия, до момента в който Бенут просто влезе в контролното време с пасив от над 20 минути.

Добрата вест за Йъмбо-Висма е, че в понеделник следва почивен ден, който ще даде опция на отбора да се прегрупира за решителната последна седмица от Тур дьо Франс.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР