Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че ще подаде оставка, ако

...
Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че ще подаде оставка, ако
Коментари Харесай

Дутерте пак полудя: Докажете ми, че има Бог и напускам

Филипинският президент Родриго Дутерте съобщи, че ще подаде оставка, в случай че някой успее да му потвърди, че Бог съществува. Само преди две седмици президентът провокира публично отвращение, тъй като назова Бог "глупав ", съобщи DPА.

В тирада нощес Дутерте сподели, че желае най-малко един човек да пристигна и да му каже, че е бил в Рая и е приказвал с Бог.

"Трябва ми единствено един човек да ми каже, че в действителност има Бог ", да каже: "Ето, имам фотография, имам селфи с Бог ", съобщи президентът.

"От милиардите ми би трябвало единствено един ". "И, дами и господа, в случай че има подобен, ще разглася, че неотложно депозирам оставка ", добави той.

Филипините са преобладаващо католическа страна. Миналия месец Дутерте беше остро подложен на критика, откакто оспори логиката на дейностите на Бог в библейската история за сътворението и Адам и Ева. "Адам изял ябълката на познанието, след това се родили злите намерения. Какъв е този малоумен Бог? ", сподели той на 22 юни в тирада в родния си град Давао.

"Създал си нещо напълно и след това измисляш събитие, което ще изкуши и унищожи качеството на твоята работа ", добави Дутерте и сподели, че е прав, като не има вяра в никаква вяра.



В предишното Дутерте е отправял остри нападки към Католическата черква във Филипините, където над 80 % от популацията са практикуващи католици. Той е подлагал на критика свещениците поради изказвания за корупция и полов тормоз, на какъвто той самият е казвал, че е бил жертва като възпитаник в Давао.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР