Филипинският президент Родриго Дутерте прие днес значително дарение на военно

...
Филипинският президент Родриго Дутерте прие днес значително дарение на военно
Коментари Харесай

Русия дари автомати "Калашников" и военна техника на Филипините

Филипинският президент Родриго Дутерте одобри през днешния ден доста подаяние на военно съоръжение от Русия, в това число 5000 автомата "Калашников " и 20 камиона, съобщи Ройтерс, като се базира на филипинското министерство на защитата.

Дарението било предадено на Дутерте на борда на съветския противолодъчен транспортен съд "Адмирал Пантелеев ", който е на кей в пристанището на Манила. Президентът е разгледал кораба и се е срещнал с огневата мощност на съда.

Руското подаяние съдържа също над един милион патрона със стоманена вътрешност и 5000 стоманени каски, показаха в изказване управляващите.

Филипинският министър на националната защита Делфин Лорензана и съветският му сътрудник Сергей Шойгу участваха на формалното предаване на оборудването.

Ден по-рано Лорензана и Шойгу подписаха съглашение за военно-техническо съдействие сред двете страни в коридорите на срещата на министрите на защитата от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Кларк, провинция Пампанга.

Споразумението включва военно и техническо съдействие за разработка, индустриална помощ и възможен продан на експерти и учащ личен състав за общи стратегии.

Двете страни подписаха и контракт за доставка на Филипините на военно съоръжение от съветската държавна компания "Рособоронекспорт ".

Дутерте, който е пристигна на власт през юни 2016 година, в последно време интензивно развива връзките с Русия и Китай. Кораб от съветския боен флот посещава Филипините за трети път, откогато той е президент, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР