Филипинският президент Родриго Дутерте обра овациите на вечеря с лидери

...
Филипинският президент Родриго Дутерте обра овациите на вечеря с лидери
Коментари Харесай

Филипинският президент пя любовна песен на Тръмп

Филипинският президент Родриго Дутерте обра овациите на вечеря с водачи от района с любовна ария, за която изясни, че е изпял по разпореждане на американския си сътрудник Доналд Тръмп, заяви Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати и Дутерте са измежду 19 държавни ръководители, които се събраха в Манила за годишната среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Събитието стартира в неделя с галавечеря, на която Дутерте сграбчи микрофона, с цел да извърши песента “Ти ” в дует с локалната поп-звезда Пилита Коралес. “Ти си светлината на моя свят, половината от това сърце е мое ”, гласи част от текста в превод от филипински. “Дами и господа, пях по заповед на главнокомандващия американската войска ”, изясни Дутерте.

На идващия ден той имаше двустранна среща с Тръмп на фона на митинги на локални поданици против визитата му. Президентът на Съединени американски щати похвали “страхотните си връзки ” с Дутерте, който постоянно е подложен на критика за убийства без съд на трафиканти на дрога в своята война с опиатите. По-късно Белият дом заяви, че тематиката за правата на индивида била разисквана за малко от двамата.

Вчера Тръмп обобщи и 12-дневната си азиатска обиколка, последната спирка от която са Филипините. “Бях посрещан с почести, както никой различен в историята ”, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР