Филипините искат да задълбочат сътрудничеството си с Полша в областта

...
Филипините искат да задълбочат сътрудничеството си с Полша в областта
Коментари Харесай

Филипините искат да задълбочат сътрудничеството си с Полша в областта на отбраната

Филипините желаят да задълбочат съдействието си с Полша в региона на защитата и преглеждат евентуално партньорство във военноморската сигурност и други действия, съобщи филипинският външен министър Енрике Манало, представен от Филипинската новинарска организация (ФНА).

Манало се срещна с полския си сътрудник Радослав Шикорски и разгласи интереса на Манила в развиването на военноморско съдействие с Варшава. Филипинският външен министър означи приликите сред Филипините и Полша във военноморската област.  

Манало планува това партньорство да постави началото на двустранни действия, включващи продан на информация сред бреговата защита на Филипините и Полша. " Има доста благоприятни условия, в които можем да си сътрудничим в региона на военноморската сигурност. Важен е и нашият ангажимент за поддържането на учреден на правила ред и придържането към интернационалното право ", сподели той.

" Мисля, че можем да работим дружно да забележим по какъв начин можем да насърчим по-широката информираност ", добави Манало.

Шикорски се съгласи с това, че изменящата се геополитическа обстановка в Индо-тихоокеанския район и Европа отваря благоприятни условия за засилено съдействие в региона на защитата сред Полша и Филипините.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР