Филипе Нашименто е най-новата перла в селекцията на Левски“. Халфът

...
Филипе Нашименто е най-новата перла в селекцията на Левски“. Халфът
Коментари Харесай

Новата перла на „Левски“ е в супер форма

Филипе Нашименто е най-новата перла в селекцията на „ Левски “. Халфът дойде от „ Динамо “ (Букурещ) с контракт за 2,5 години. Португалецът коства на „ сините “ 200 хиляди евро, разкриха медиите в Румъния. Но отново оттова пристигна и положителната вест за треньора Делио Роси – 23-годишният футболист е в оптимална форма. Това призна неговият сътрудник и досегашен ментор на Нашименто в Букурещ Василие Мариуца.

Румънският стратег разкри детайлности към прекосяването на полузащитника на „ Георги Аспарухов “.
„ Три следващи вечери на лагера идваше в стаята ми след 22 часа и ме умоляваше да му позволим да премине в „ Левски “ – изясни Мариуца пред локалното издание „ DigiSport “. – Не желаех да го оставям да си тръгне, тъй като е в доста добра форма и направи мощна подготовка. Въпреки това споделих на президента, че не ми би трябвало футболист, на който сърцето му е другаде. “

А съгласно експерта, повода португалецът да държи толкоз мощно да премине при „ сините “ са положителните финансови условия.
„ Мениджърът му пристигна с доста добра оферта и Нашименто изиска да си тръгне. Предложили са му доста положителни пари и това беше доводът му да изиска да го пуснем в българския тим “, приключва Мариуца.
Новата облага на „ сините “ записа общо 19 мача за „ Динамо “ с 2 попадения и 1 асистенция. Преди това той бе част и от състава на ЧФР „ Клуж “, където записа 51 мача и 7 гола.

На „ Герена “ се чака от Нашименто да донесе нужната заостреност и концепция в офанзивата на отбора. Именно това липсваше на „ сините “ през есента, когато Делио Роси поправя неточностите в отбранителен проект, само че в обособени моменти играта в предни позиции страдаше. Бившият юношески национал на Португалия впечатлява с добра техника, взор върху играта и скорост.
А Нашименто е наясно със дилемите, които ще би трябвало да извършва на „ Герена “.
„ От мен може да очаквате себераздаване и пристрастеност в това, което върша на терена – изясни юношата на „ Бенфика “ след прехвърлянето в столичния гранд. – Сигурен съм, че със „ синята “ фланелка ще печеля доста мачове. „ Левски “ е най-големият клуб в България. Има славна история и се нуждае още веднъж да печели титли. Наясно съм, че в този момент можем да спечелим Купата и имаме шансове за купата в шампионата. Знам също – има многочислени почитатели, които поддържат отбора на всички места и са доста темпераментни. Амбицията ми е да играя и да вкарам доста голове. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР