Филип Морис, стартира продажба на системата за нагряване на тютюн

...
Филип Морис, стартира продажба на системата за нагряване на тютюн
Коментари Харесай

IQOS тръгна на пазара в САЩ

Филип Морис, започва продажба на системата за нагряване на тютюн IQOS в Атланта, Джорджия посредством лицензирания си представител за американския пазар Алтрия съобщи CNBC.

IQOS се създава повече от 10 години от Филип Морис, като две години лиши прегледа на научните данни на компанията от Американската организация по храни и медикаменти, която контролира тютюневите произведения в Съединени американски щати.

Агенцията по храни и медикаменти (FDA) позволи продажбата на IQOS в Съединени американски щати през април тази година, определяйки продукта като „ подобаващ за запазване на публичното здраве “, като за задачата издаде строги маркетингови инструкции, ориентирани към обезпечаване приложимост на IQOS единствено от пълнолетни пушачи, с цел да се предпазят младежите и непушачите, а пушачите да понижат вредата за себе си.

IQOS не е нито изпаряващо устройство (електронна цигара), нито елементарна цигара. Устройството нагрява тютюна, без да го гори, като концепцията е потребителите да получат никотин като при цигарите, само че с по-малко отрови и нездравословни субстанции.

За разлика от електронните цигари, IQOS употребява същински тютюн. Устройството нагрява тютюна, вместо да го гори, като по този метод няма химичния развой, който се случва при пушенето на цигара и при който се образуват доста нездравословни отрови.

Според Алтрия, използването на IQOS прилича пушенето на цигара и по тази причина е прелъстителен сурогат за пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат цигари. От почти 34 милиона пълнолетни пушачи в Съединени американски щати, Алтрия пресмята, че към 20 милиона търсят други възможности, защото електронните изпарители, които са опитвали не са били за тях, съобщи представителят на Алтрия Дейвид Сътън пред CNBC.

Прегледът на Американската организация по храни и медикаменти откри, че аерозолът, който се създава при използването на IQOS, съдържа по-малко токсични химикали от цигарения пушек. Той също по този начин открива, че доста от разпознатите отрови участват в по-малки количества в парата на IQOS спрямо цигарения пушек.

Въпреки това, IQOS не може да бъде рекламиран като по-малко нездравословен от цигарите, до момента в който Американската организация по храни и медикаменти не се изкаже по второто заявление на Филип Морис за „ артикул с модифициран здравен риск “.

Въпреки че няма регулаторна формулировка, Американската организация по храни и медикаменти смята, че артикул, подобаващ за запазване на публичното здраве е този, който може да докара до понижаване на заболеваемостта и смъртността от тютюнопушене.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР