Филип Морис Интернешънъл обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие

...
Филип Морис Интернешънъл обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

21,2 млн. души по света замениха цигарите с IQOS

Филип Морис Интернешънъл разгласи финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2021 година и за цялата финансова година. Лидерът в трансформацията на тютюневата промишленост регистрира нарастване с 1.2 пункта - до 6.8%, на пазарния дял на нагреваемите тютюневи артикули, където се предлага IQOS, като се изключи Съединени американски щати. 

Запазва се наклонността 1/3 от приходите на компанията да се образуват от бездимни артикули, а общият брой консуматори на IQOS към края на 2021 година възлиза на почти 21.2 милиона души (увеличение с близо 800 000 души в последните 3 месеца на годината), като към 15.3 милиона от тях са минали напълно на IQOS и са спрели да пушат. 

71 са пазарите, на които Филип Морис Интернешънъл предлага водещата си бездимна платформа с упоритостта те да станат 100 до 2025 година

„ Нашият бизнес реализира отлични резултати през 2021 година с набиращ мощ общ растеж на продажбите, висок едноцифрен органически растеж на чистите доходи и двуцифрен растеж на поправените приходи на акция с понижена стойност спрямо миналата година, която бе повлияна от пандемията. Уводлетворени сме, че през четвъртото тримесечие на годината постигнахме ускоряване и резултатите за този интервал са по-добри от предстоящото. Това включва и последователно повишаване на потребителите на IQOS, както и постоянен дял в категорията на стандартните цигари, откакто нашите начинания, свързани с портфолиото от артикули, дадоха резултат и на доста пазари стартира разхлабване на противоепидемичните ограничавания. Навлизаме в 2022 година със солидна основа, поддържана от IQOS и вълнуващите нововъведения в нашето по-широко портфолио от бездимни произведения и предвиждаме органически растеж от главната ни активност от 4% до 6% “, показа Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл.



Освен че уголемява бездимната категория с нови артикули, през предходната година Филип Морис направи ясна поръчка за нахлуване и в региона на лечебните артикули - част от тактиката “Отвъд никотина “ (Beyond Nicotine), като завърши придобиванията на 3 фармацевтични компании. До 2025 година компанията възнамерява да генерира доходи от най-малко 1 милиарда $ за производството и комерсиализацията на съвременни лечебни артикули за по-добър живот. Навлизането в нови бизнес територии стартира с придобиването на датската компания Fertin Pharma, профилирана в производството на лекарствени артикули, основани на системи за орален банкет - таблетки, дъвки и др. 

Последва придобиването на aмepиĸaнcĸaтa ОtіТоріс, известна cъc cвoя инoвaтивeн мeдиĸaмeнт в финален етап на изпитване зa лeчeниe нa ocтъp миoĸapдeн инфapĸт, ĸoйтo ce пpиeмa чpeз инxaлaция. Πъpвoнaчaлнитe peзyлтaти oт ĸлиничнитe изпитвaния нa мeдиĸaмeнтa coчaт, чe eфeĸтът му посредством инхалиране e знaчитeлнo пo-бъpз - 2 минyти, в cpaвнeниe c 20 минyти пpи филмиpaнитe тaблeтĸи acпиpин зa дъвчeнe. През септември 2021 година компанията закупи и 75% от дяловете на водещата английска фармацевтична компания за произвеждане на инхалатори Vectura.
 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР