Филип Морис България представи своя първи местен доклад Устойчиво развитие:

...
Филип Морис България представи своя първи местен доклад Устойчиво развитие:
Коментари Харесай

Филип Морис България с първи ESG доклад Устойчиво развитие: споделяме напредъка за 2022г,

Филип Морис България показа своя първи локален отчет " Устойчиво развиване: Споделяме прогрес, 2022 година ", който обрисува тактиката на компанията в страната в подтекста на дефинираните за 2022 година ESG посоки - екологично, обществено и корпоративно ръководство. Докладът е направен със съдействието на специалистите от denkstatt България, които имат дълготраен опит в региона на устойчивото развиване.

Резултатите от. бяха показани пред медии, специалисти и сътрудници. Докладът е направен по отношение на условията на европейска Директива 2022/2464/EU за отчитането на предприятията по отношение на устойчивостта (The Corporate Sustainability Reporting Directive) въз основата на методологията на доброволните GRI стандарти (Глобалната самодейност за отчитане) от 2021 година, въпреки че все още компанията не е обект на наложителни условия за нефинансово отчитане.

" Водени от задачата ни за бъдеще без пушек, от 2017 година насам Филип Морис България отбелязва забележителен прогрес, развивайки по-устойчив бизнес модел, който дава значим принос за повишение на информираността по отношение на новаторските бездимни други възможности и техния капацитет да понижат вредата от тютюна като минават към тях и оставят цигарите в предишното ", показа Демиан Пинтос, общоприет управител на Филип Морис България. " На световно равнище, голямо самопризнание за напъните на Филип Морис Интернешънъл е, че единствено преди дни компанията беше включена за първи път в един от най-престижните показатели по света за премерване на представянето на фирмите в региона на устойчивото развиване -, добави още той.

Световният показател на S&P Global включва интернационалните водачи в региона на устойчивото развиване - топ 10% от най-големите 2500 компании в S&P Global Broad Market Index въз основа на дълготрайни стопански, екологични и обществени критерии.

Докладът за стабилно развиване на Филип Морис България се основава на задълбочена оценка на значимостта на тематиките, дефинирани от Филип Морис Интернешънъл в световен мащаб, от една страна, и избрани като цели за Филип Морис България на локално равнище. За локалното приоритизиране на тематиките са взети поради голям брой фактори, в това число и мнението на външни организации и лица - представители на бизнеса, сътрудници, държавни и регулаторни органи и медии.
 Снимка 646259
Диляна Якова - управител " Регулации и стабилно развиване ", Филип Морис България

Боян Рашев - ръководещ сътрудник, denkstatt

Докладът преглежда детайлно шест тематики, изброени съгласно оценката на тяхната значителност:


Въздействие на продуктите върху здравето - понижаване на вредата от тютюна посредством новаторски бездимни други възможности, въздействието им върху публичното здраве и повишение на информираността по отношение на вредата от тютюнопушето; Управление на отпадъците след ползване - понижаване на замърсяването на околната среда посредством преработване на върнати от потребителите устройства и боклуци от опаковки;

Икономически принос на компанията - продължение на напъните в битката с противозаконната търговия с тютюневи произведения и на позитивното социално-икономическо влияние върху общностите в отдалечените тютюнопроизводителни райони в страната;

Бизнес честност - следване на законовите условия и на високите стандарти и правила на компанията и съблюдаване на уговорката за честност във всички публични взаимоотношения;

Отговорни продажби, маркетинг и връзка с потребителите - полагане на обилни старания за попречване на достъпа на малолетни до продуктите на компанията и прецизно следване на Кодекса й за маркетинг; Привличане и развиване на човешкия капацитет - поощряване на многообразна просвета на принадлежност, равнопоставеност и приобщаване и обезпечаване на развиване на таланите.
Въздействието на бездимните артикули върху публичното здраве и капацитетът им за понижаване на вредата от тютюна е предпочитана тематика за компанията в България, последваща световната упоритост на Филип Морис Интернешънъл за ускорение на прехода към бъдеще без пушек. Филип Морис България регистрира забележителен прогрес в тази тенденция като към края на интервала на отчетния отчет - 31.12.2022 година пълнолетните консуматори на водещата бездимна опция IQOS в страната са били близо 260 000, от които 195 000 са спрели да пушат цигари и напълно са минали към бездимната опция на компанията. Към днешна дата броят на пълнолетните консуматори е към този момент над 320 000.

По отношение на въздействието върху околната среда и тематиката за отпадъците след ползване на продуктите компанията регистрира, че за посочения интервал над 87% от върнатите от консуматори устройства за нагряване на тютюн са рециклирани. Важен аспект в региона на запазване на околната среда е провеждането на осведомителната акция която цели да увеличи разбирането за казуса със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени филтри на тютюневи произведения и да предизвика към отговорно потребителско държание. За трета поредна година акцията провежда разнородни артистични и осведомителни начинания в съдействие с локални неправителствени организации и медийни сътрудници. Към края на 2022 година близо 300 доброволци са се присъединили в акции по разчистване, а пътуващата галерия на #ПромениКартинката е посетила 4 града в страната. Един от най-впечатляващите планове е съдействието с НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и на студентите, въодушевени от посланията на #ПромениКартинката.

В отчета за стабилно развиване на Филип Морис България са регистрирани редица обстоятелства и данни за напредъка и достиженията на екипа на компанията, измежду които са и оценките за най-хубав шеф от Top Employers Institute за 7-ма поредна година, една от най-дългосрочните благотворителни стратегии за поддръжка на общностите в тютюнопроизводителни райони - " Забавно лято. Грижовна есен ", която се осъществя от фондация ``Бикоуз: В помощ на благотворителността`` към този момент за 9-та поредна година, приемането на международния документ за равностойно възнаграждение за еднакъв труд EQUAL-SALARY и доста други.

От Филип Морис България подчертаха своя ангажимент и предпочитание за транспарантен и открит разговор с всички заинтригуваните страни, който ще способства за постигането на ефикасна смяна в посока стабилно развиване за обществото и средата към нас.

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР