Филип Ламбертс, съпредседател на групата на Зелените в Европейския парламент,

...
Филип Ламбертс, съпредседател на групата на Зелените в Европейския парламент,
Коментари Харесай

Зелените поставиха неизпълнимо условие, за да сътрудничат с Урсула фон дер Лайен

Филип Ламбертс, съпредседател на групата на " Зелените " в Европейския парламент, изиска четири комисарски места за еколозите в екипа на бъдещия ръководител на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен като авансово изискване да сътрудничат с нея, съобщи Франс прес.

" Не би трябвало да разчитат на " Зелените " за гарантиране на болшинство в Народното събрание, в случай че не сме в Еврокомисията. Щом ни желаят - заплащат ", съобщи на брифинг с публицисти Ламбертс.

Предвид представянето на " Зелените " на европейските избори на 26 май, това прави четирима комисари, пресметна той. Условие, което наподобява неизпълнимо.

До встъпването си в служба на 1 ноември Фон дер Лайен би трябвало да сформира нова Комисия, включваща по един комисар от всяка страна членка - общо 27 дружно с председателката, в случай че Англия напусне Европейски Съюз в оповестени период 31 октомври.

Комисарите биват препоръчани от държавното управление на страната си. Тъй като нито едно от държавните управления не се управлява от " Зелени ", подобен представител могат да излъчат единствено страни с съдружно държавно управление с присъединяване на екологични партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР