Филип Краинович спря устрема на Жо-Вилфред Цонга на надпреварата в

...
Филип Краинович спря устрема на Жо-Вилфред Цонга на надпреварата в
Коментари Харесай

Краинович надигра Цонга в качествен мач; Агут също намери място на 1/4-финалите

Филип Краинович спря стремежа на Жо-Вилфред Цонга на конкуренцията в Монпелие и се трансформира във втория играч, който подсигурява мястото си във етапа на четвъртфиналите. Петият в схемата срещна сериозен отпор от някогашния номер 5, само че в последна сметка надви след 6:4 7:6(2).

Краинович започва по-добре срещата и взе още откриващото подаване на своя противник, след което затвърди за 2:0. Цонга от своя страна не се повлия от ранно позволения брейк и успяваше да слага напрегнат сърбина с офанзивната си игра. Началният удар също стартира да работи в интерес на локалния любим и по този начин той поддържаше интригата в сета жива. Това обаче не се оказа задоволително за 36-годишния Цонга и след 35 минути първокласен тенис частта отиде на сметката на посочения авансово за любимец.

Положението на корта във втория сет бе напълно друго от това в откриващата част. Цонга се окопити и подвигна още повече нивото си на показване. Французинът бе по-добрият от двамата на корта и това бързо му донесе първи точки за пробив в мача, само че Краинович резервира самообладание и задържа подаването си. Последваха няколко равностойни гейма, преди още веднъж домакинският представител да получи късмет за брейк, само че и този път нямаше шанс, откакто пропусна нови две точки за пробив, с цел да се стигне в последна сметка до законосъобразен тайбрек. Там няколко неточни отигравания от ракетата на Цонга разрешиха на Краинович да вземе самодейността и сърбинът се възползва от шанса си по отличен метод. Световният №36 дръпна в точките с 4:1, а до края се оправи удобно със съпротивата на противника си, поздравявайки се с крайната победа.

Too good
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР