Филип Григоров е българската следа в популярните комедийни сериали Новите

...
Филип Григоров е българската следа в популярните комедийни сериали Новите
Коментари Харесай

Филип Григоров се снима в „Щурите съседи” и учи театър в училището на Пенелопе Круз

Филип Григоров е българската диря в известните комедийни сериали „ Новите съседи ” и „ Щурите съседи ”. Освен в тях той се е снимал в над 50 испански сериала, играе на сцената на спектакъл в Мадрид, приказва 5 езика и е приключил влиятелната театрална школа „ Кристина Рота ”, в която се е учила на актьорство и звездата Пенелопе Круз.

Преди да стигне до киното, артистът първо се прочува по малкия екран в Испания като подражател на премиера Хосе Луис Родригес Сапатеро. В малкия екран попада още в първите си имигрантски години  в Испания. Филип работи като защита на дискотека през уикенда, а през седмицата е клакьор в телевизионни излъчвания. В известното токшоу „ Лакукарача експрес ” водещият  Хавиер Гуручага прави оценка приликата му със Сапатеро. „ Първо подвигна скандал на екипа по какъв начин никой не я е забелязал, след това подреди на екипа си да приготви скеч ” - напомня си Филип. Предаването се излъчва непосредствено, само че Хавиер желае българинът незабавно да се включи. „ Дори не ме попита дали желая ” – смее се Филип. В паузата за реклами създали подготовка и по този начин той дебютирал в испанската телевизия. Харесали го и скоро почнали да го разпознават на улицата, да го стопират за фотоси и подписи, завалели предложения и от други шоу стратегии от разнообразни испански канали. Срещнал се и със самия Сапатеро, топло се поздравили и министър председателят споделил, че доста го размиват имитациите.

В един миг от една кастинг организация оферират на Филип да се яви на проби за сериала „ Комисарят ”, който след това става доста известен в страната, а в една от основните функции е Хави от „ Синьо лято ”. „ На негоден испански обясних, че не съм актьор, ами статист и си нямам визия какво да върша, само че от организацията продължиха да ме навиват да се опитвам ” – споделя Филип. На кастинга вижда много известни актьори, които познава от екрана и е уверен, че няма никакъв късмет. След три дни обаче го викат на фотоси и по този начин за първи път попада в киното като артист с роля. В сериала е видян от режисьорката на „ Щурите съседи ”, която поръчва да го открият. От този миг Филип към този момент работи със своя агентка и зад тила си има над 50 сериала.

„ Щурите съседи ” му откриват пътя към най-престижната испанска театрална школа „ Кристина Рота ”. Иначе в България той е приключил спортно учебно заведение като джудист, има черен колан, след това записва право. Жени се, ражда му се наследник, развежда се и от правосъдната зала, напряко потегля към Испания. „ Мислех да поработя някоя година, да се върна в България и да продължа тук. Никога не съм мечтал да ставам артист ” – споделя Филип.
Докато учи 4 години в школата „ Кристина Рота ” той играе в спектакъл в Мадрид. При това играе на една от най-престижните подиуми в страната, на която е поставял самият Алмодовар и мъчно позволяват до нея. А българинът остава там в продължение на 4 години.

В театралната школа Филип учи паралелно с Марио Касас, който е измежду настоящите испански звезди. С него се снимат във филм на Алекс де ла Иглесия, един от тримата огромни испански режисьори, наред с Алмодовар и Алменабар. Филип взе участие и в сериал, дружно с Виктория Абрил и даже пофлиртувал с нея на снимачната площадка. В сериала той е разбойник и преследва хубавицата. Филмът се споделя „ Не спирай ” и е наименуван на фламенкото на Пако де Лусия, което звучи в него. Екшънът е отличен с премията на испанската киноакадемия „ Гоя ” и има 8 номинации в разнообразни категории. От другите си филми изключително харесва  лентата „ Крематориумът ”, в който си партнира с Ауриа Гаридо, спечелила същата година премията „ Гоя ” за новоизгряваща звезда.
През последните месеци Филип Григоров е в България и споделя, че чака с неспокойствие да се отворят театрите тук, с цел да се наслаждения на родното изкуство. Не изключва и опцията да се снима и в някой български филм, написа " Уикенд ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР