Филип беше невероятен човек – прекрасен, добър, винаги готов да

...
Филип беше невероятен човек – прекрасен, добър, винаги готов да
Коментари Харесай

Класната на прегазеното момче на „Гурко“: Той беше невероятен човек, винаги готов да помогне

„ Филип беше необикновен човек – прелестен, добър, постоянно подготвен да помогне. Това е една от аргументите, заради която ние желаеме довечера да покажем на цялата общност в София и България, че би трябвало да пазим тези хора. Трябва да пазим всички хора, само че когато загубим един заслужен човек, това тежи пъклен доста. “

Това сподели пред Euronews Bulgaria класният началник на 15-годишното момче, убито на пешеходна пътека на ул. „ Гурко “ в София.

„ Съучениците му не го одобряват елементарно. Трябва да бъдем сплотени “, добави Радка Караджова. Според нея, колкото и да сме мощни в такива момента, е добре да се обърнем към психолог.

„ Аз пояснение нямам за това помитане на хора на пешеходни пътеки в една европейска страна. Има органи, които би трябвало да стартират изработването на механизъм по какъв начин това нещо ще се спре. За нас е значимо процесът да стартира и да не стопира, до момента в който не бъде открито едно трайно решение “, акцентира класният началник.

„ Изключително доста се приказва с учениците по тематики, които не са единствено в образователния проект, а тематики, които засягат публичния живот. Работи се с тях в групи, с цел да усещат в какво състояние е индивидът до тях. Да изпитват емпатия към другия “, добави тя.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР