Филиалите в Германия и Полша на един от най-големите туроператори

...
Филиалите в Германия и Полша на един от най-големите туроператори
Коментари Харесай

Томас Кук обяви фалит и в Германия, и в Полша

Филиалите в Германия и Полша на един от най-големите туроператори в света " Томас Кук " (Thomas Coook) също оповестиха банкрут в сряда. Това става два дни откакто компанията майка приключи активността си.

Банкрутът на най-стария английски туроператор слага в усложнение стотици хиляди туристи, а локалните туристически браншове се готвят за сериозен финансов удар. Загубите се пресмятат в десетки милиони, а в някои страни доближават стотици милиони евро. Най-засегнатите пазари са гръцкият и испанският, където има най-вече летовници на туроператора, съобщи " Ройтерс ".

В България " Томас Кук " работи с 58 хотела и дължи към 36 млн. евро на разнообразни обекти, сочат данните на Института за оценки и разбори в туризма. Директорът му Румен Драганов предвижда, че финалната сметка ще излезе доста по-голяма и загубите за българските хотели и туристически компании може да доближат към 100 млн. лв..

Дупката във финансите на " Томас Кук " е била над 3.1 милиарда английски лири преди туроператорът да разгласи банкрут в понеделник, заяви " Гардиън ", като се базира на изпълнителния шеф на компанията. Той разкрива, че компанията е имала пет оферти за продажба на части от бизнеса си. Директорският ръб ги е отхвърлил с аргумента, че това няма да реши финансовите проблеми, а и ще разклати още повече компанията.

По тази причина се чакат още банкрути на дъщерни сдружения на английския туроператор по света. Първите то тях към този момент са факт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР