Филиал на канадската инвестиционната компания Brookfield Asset Management планира да

...
Филиал на канадската инвестиционната компания Brookfield Asset Management планира да
Коментари Харесай

Brookfield Business Partners купуват Westinghouse Electric за 4,6 млрд. долара

Филиал на канадската капиталовата компания Brookfield Asset Management възнамерява да придобие банкрутиралият нуклеарен колос Westinghouse Electric, който сега е благосъстоятелност на японската Toshiba, за 4,6 милиарда $, оповестява организация Ройтерс.

Brookfield Business Partners, чиито акции на борсата в Ню Йорк означиха растеж от 3,3% в четвъртък, съобщи, че ще финансира договорката с 1 милиарда $ личен капитал и 3 милиарда $ дълготраен заем.

Очаква се договорката да бъде завършване през третата четвъртина на 2018 година

От Westinghouse оповестиха, че компанията ще приключи своето преструктуриране и ще излезе от процедурата на банкрут през месец март, което ще разреши на Toshiba да употребява данъчни облекчения през актуалната фискална година.

„ Сделката с Brookfield ще затвърди нашата позиция като водачи на международната нуклеарна индустрия “, съобщи основният изпълнителен шеф на Westinghouse Хосе Гутиерез.

Westinghouse е един от водещите снабдители на нуклеарно гориво в международен мащаб и дава отговор в друга степен за обслужването на 80% от 450-те нуклеарни реактора на планетата.

Въпреки това, компанията, основана в Питсбърг, Пенсилвания, понесе големи загуби, откакто се съгласи да построи два завода в югоизточния район на Съединени американски щати на закрепена цена. Двата плана надвишиха планувания бюджет с няколко милиарда, а през март 2017 година Westinghouse подаде документи за банкрут.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР