Филиал на групировката Ислямска държава (ДАЕШ) в Египет в събота

...
Филиал на групировката Ислямска държава (ДАЕШ) в Египет в събота
Коментари Харесай

ДАЕШ пое отговорност за атака срещу военни в Египет

Филиал на групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ) в Египет в събота пое отговорност за офанзива, при която починаха минимум петима бойци заяви АП.
 Атентат против военни в Синай
Атентат против военни в Синай

Напрежение в Египет

Екстремистката група разгласи за офанзивата в сряда в изказване, предадено от нейната осведомителна организация Aamaq. Автентичността на изказването не може да бъде тествана.

Атаката включваше засада на бойци против гранична защита западно от средиземноморския град Рафах, който граничи с Ивицата Газа.

Военните споделиха, че минимум петима бойци са били убити при офанзивата. Най-малко седем екстремисти също са били убити, се споделя в известието.

Това беше втората офанзива на екстремистите за по-малко от седмица.

Миналата събота минимум 11 бойци бяха убити при една от най-смъртоносните офанзиви против египетските сили за сигурност през последните години.
 ДАЕШ пое отговорност за серия офанзиви в Афганистан
ДАЕШ пое отговорност за серия офанзиви в Афганистан

За последните 2 седмици бяха осъществени 4 огромни терористични акта

Групировката " Ислямска страна " също по този начин пое за офанзивата, осъществена в град Кантара в провинция Исмаилия, който се простира на изток от Суецкия канал.

Египет се бори с протеста в Синай, който се ускори, откакто военните смъкнаха определен, само че разделящ обществото ислямист за президент през 2013 г .

Екстремистите направиха голям брой офанзиви, ориентирани основно към силите за сигурност и християните, само че темпът им се забави през последните години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР