Филхармоничният оркестър Хангжу е един от най-обещаващите симфонични оркестри в

...
Филхармоничният оркестър Хангжу е един от най-обещаващите симфонични оркестри в
Коментари Харесай

Оркестър – посланик на китайската култура по света - гостува за първи път в България



Филхармоничният оркестър Хангжу е един от най-обещаващите симфонични оркестри в Китай. Той ще има своята първа среща с българската аудитория на 20 април в зала " България ".

Под палката на младия диригент Янг Янг   ще прозвучат Концерт за цигулка и оркестър №1 от Дмитрий Шостакович и Симфонични танци от Сергей Рахманинов.

Солист в концерта ще бъде носителят на многочислени оценки и награди от влиятелни интернационалните състезания - младият цигулар Нинг Фенг .

Филхармоничният оркестър Хангжу е в основата на огромна културно-образователна стратегия, която разпространява класическата музика в Китай и в това време среща международната общност с музикалните гении на тази страна, като притегля към тази идея и млади гении от прилежащи страни в района.

Звездата на маестро Янг Янг изгрява в Гърция през 2006 година, където той печели първо място в Международния конкурс за оркестрово диригентство " Димитрис Митропулос ". Оттогава той е мечтан гост-диригент на доста концертни подиуми в родината си, в Европа и Америка.

Пътят към славата на цигуларя Нинг Фенг потегля от Кралската музикална академия в Лондон, където става първият студент, получил оптималната оценка на заключителния си рецитал. Оттогава той непроменяемо взе участие в европейските концертни афиши.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР