File Explorer на Windows 11 най-сетне ще предложи интерфейс с

...
Коментари Харесай

Windows 11 добавя чакана от 5 години функция


File Explorer на Windows 11 най-накрая ще предложи интерфейс с табове както в браузърите
(екранна фотография: @WithinRafael)

Microsoft възнамерява да добави опция за работа с голям брой раздели (табове ) в един прозорец на File Explorer на Windows 11. Това е може би една от най-очакваните промени от потребителите на фамилията операционните системи Windows.

За новата функционалност оповестява консуматор на Twitter с името Рафаел Ривера, който е софтуерен разработчик и член на програмата Windows Insider. Твърди се, че нововъведението е налично във версия Build 22572 от 9 март 2022 година За активиране на функционалността са нужни специфични умения или принадлежности на трети страни, защото по дифолт тя е скрита от очите на потребителя.

Според, оповестени от Ривера, лентата с табове се намира в горната част на прозореца на File Explorer (файловия управител по дифолт в Windows) – тъкмо над лентата с принадлежности. Всеки таб съдържа икона и името на досието, отворена в него. Потребителят може да добави нов раздел, като натисне бутона със знака „ + ”. Засега не е ясно дали е допустимо потребителят да „ откача ” табове, трансформирайки ги в независими прозорци, и да ги прикача назад.

Като цяло, опциите за ръководство на табове във File Explorer са доста сходни на тези в актуалните уеб браузъри като Chrome или Firefox. По отношение на метода за навигация в огромен брой по едно и също време отворени раздели, обновеният Explorer към момента е по-близо до браузъра на Mozilla. Когато отворените табове към този момент не се побират в прозореца в един ред, Windows прибавя нови контроли първоначално и в края на лентата с табове – стрелки за хоризонтално приплъзване.

Тъмната тематика на Windows 11 в новия интерфейс на File Explorer
(екранна фотография: @WithinRafael)

В формалното известие на Microsoft, отдадено на стартирането на идната компилация на Winodows 11 за тестери-доброволци, тази смяна в работата на Еxplorer не е отразена. Сред нововъведенията, засягащи файловия управител, е забавна и опцията за отваряне на контекстното меню „ Покажи разширени варианти ” при тракване с десния бутон върху десктопа или прозореца Explorer при задържане на клавиша Shift.

Интерфейсът с табове е най-очакваната смяна в Windows Explorer. Това се потвърждава от резултатите от гласоподаване в центъра за противоположна връзка на Windows, който е главният инструмент на разработчиците на системата да чуят гласа на потребителите: Близо 3300 души до момента са подкрепили прибавянето на новата функционалност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР