Филаделфия успя да удържи финалния щурм на Лос Анджелис Лейкърс

...
Филаделфия успя да удържи финалния щурм на Лос Анджелис Лейкърс
Коментари Харесай

Трябваше ли ЛеБрон да бъде изгонен за нарушението си срещу Ембийд?

Филаделфия съумя да удържи финалния взлом на Лос Анджелис Лейкърс и да надвие първенците с надвит панер на Тобайъс Харис в самия завършек на мача за 107:106. Една обстановка обаче продължаваше да се разисква даже след края на срещата - неспортсменско нарушаване от първи вид на ЛеБрон Джеймс против звездата на Сиксърс Джоел Ембийд.

Joel Embiid was visibly in pain and went down hard on his back after being fouled.

LeBron was called for a flagrant 1 and Embiid stayed in the game.
— ESPN (@espn)
При резултат 68:63 за Фили по средата на третата четвърт Ембийд имаше отворен кулоар за забивка, откакто се освободи от опеката на Марк Гасол. При отскока си към коша обаче центърът бе посрещнат от ЛеБрон, който постави ръцете си върху гърдите на камерунеца и той падна доста неприятно на земята. Нарушението на Краля бе несъмнено като неспортсменско от първи вид, само че съгласно самия Ембийд е трябвало водачът на Лейкърс да бъде изпъден от срещата с фаул от втори вид.



" Първо желая да кажа, че в тази обстановка имаше доста рискова игра. Гарантирам ви, че в случай че аз бях направил нарушаването, щях да бъда изпъден от игра. Това се е случвало в предишното, когато получавах нелоялен нарушавания за безусловно нищо ", стартира Ембийд по тематиката.
Само към минута по-късно и камерунецът получи неспортсменско нарушаване от първи вид поради лакът в лицето на Антъни Дейвис.
" Всъщност мислех, че не съм го блъснал. Може да съм го докоснал, само че не считам, че заслужавах да получа неспортсменско нарушаване. Ако съпоставим тези две обстановки, то съгласно мен ЛеБрон трябваше да бъде изпъден с нарушаване от втори вид ", съобщи Ембийд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР