Филаделфия се наложи със 110:97 над Чикаго, а звездата им

...
Филаделфия се наложи със 110:97 над Чикаго, а звездата им
Коментари Харесай

Джоел Ембийд се завърна на терена и блесна с трипъл-дабъл при успеха на Филаделфия над Чикаго

Филаделфия се наложи със 110:97 над Чикаго, а звездата им Джоел Ембийд се завърна на терена след 11 дни неявяване и незабавно блесна с трипъл-дабъл. Той вкара 31 точки в композиция с 15 битки и 10 асистенции, което имаше и най-сериозен принос за триумфа на 76-ърс. Това е втори трипъл-дабъл през сезона за Ембийд и седми общо в кариерата му.

Ембийд, който също по този начин има в статистиката си през днешния ден и две блокади, усили серията си на 14 мача, в които е вкарал повече от 30 точки и е взел над 10 рибаунда. ДеМар ДеРозан беше номер 1 в редиците на Чикаго с 16 точки, до момента в който Айо Досунму и коби Уайт прибавиха по 16 и 15 надлежно. Андре Дръмонд остана с дабъл-дабъл 11 точки и 17 битки, само че след втората четвърт приносът му не беше кой знае какъв.

С баланс 23/10 Филаделфия е на 2-о място в Атлантическата дивизия. Чикаго е на 4-о място в Централната дивизия с 15/20.



Оклахома Сити Тъндър се оправи с водача на Изток Бостън със 127:123 с 36 точки на Шей Гилджъс-Александър, както върха за сезона от 23 пункта на Джош Гиди. Домакините от Оклахома са 2-и в Западната Конференция с 23/9.

3.7 секунди преди края на срещата Кристапс Поржингис вкара тройка от ъгъла с много мъчно, само че ефектно осъществяване, с цел да съкрати преднината на домакините на точка единствено. Но в действителност се оказа, че е настъпил линията и попадението му беше зачетено за 2 точки. Така Тъндър водеха със 125:123. Два сполучливи наказателни удара на Гилджъс-Александър откакто беше фаулиран обаче трасираха пътя за триумфа.

Поржингис вкара 34 точки за Бостън, които имат 7 провали към този момент от началото на сезона и е първо след шест следващи победи.

Мемфис Гризлис надигра Сан Антонио със 106:98, като Джа Морант вкара 26 точки с 13 от тях в четвъртата четвърт. Освен това добави и 10 асистенции за триумфа на отбора от Тенеси. Мемфис действително завоюва дербито на последните два тима в Югозападната дивизия и към този момент има 11 триумфа.



Младата звезда Виктор Уенбанияма беше номер 1 в реализаторите на Спърс с 20 точки, а Келдън Джонсън остана с 19, въпреки да почна от пейката.

Голдън Стейт се наложи над Орландо със 121:115 с 36 точки и 6 асистенции на Стеф Къри. Така Уориърс се върнаха на пътя на успеха след три следващи провали, само че остават на последното 5-о място в Тихоокеанската дивизия.

Джонатан Къминга с 19 и Клей Томпсън с 15 бяха също в интерес на тима, а Паоло Банкеро остана най-резултатен за Oрландо с 27 точки и рекордните в мача 12 битки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР