Филаделфия победи Монреал с 1:0 след дузпи и оглави класирането

...
Филаделфия победи Монреал с 1:0 след дузпи и оглави класирането
Коментари Харесай

Филаделфия оглави Метрополитън, рекорд за Овечкин

Филаделфия победи Монреал с 1:0 след дузпи и оглави класирането в дивизия Метрополитън в Националната хокейна лига. Шон Кутюрие означи единственото попадение при наказаталните удари и донесе триумфа на Филаделфия, с който отборът измести Вашингтон от лидерската позиция в дивизията.

Вратарят на Филаделфия Петр Мразек избави 28 удара и записа четвърти мач без позволен гол за сезона. Двубоят бе трети за Мразек като титуляр на вратата на Филаделфия след прехвърлянето му от Детройт предходната седмица. Победата е шеста поредна за Флайърс, което е най-продължителната победна серия на отбора през сезона.

Лидерът в постоянния сезон Тампа Бей надигра Торонто с 4:3 след дузпи. Брейдън Пойнт вкара решителното попадение при наказателните удари за триумфа на Тампа Бей. Тайлър Джонсън, Крис Куниц и Адам Ерне вкараха в постоянното време за Лайтнинг, които играха през по-голямата част от мача без водещия изпълнител в лигата Никита Кучеров, който се контузи и напусна леда още в първата третина. С гол на Дъстин Браун тимът на Лос Анджелис победи Лас Вегас с 3:2 след продължение.

"Кралете " изоставаха в резултата с 2:3, само че 10,8 секунди преди края на постоянното време Анже Копитар изравни и прати мача в продължение. Браун се разписа в 3-а минута на добавеното време при числено предимство и донесе успеха на Ел Ей, която е първа за отбора против Лас Вегас в трите им мача до момента през сезона.

Вашингтон претърпя тежка загуба с 1:5 от Кълъмбъс. Сет Джоунс и Кам Аткинсън се отличиха с по гол и две асистенции за триумфа на Блу Джакетс. Кълъмбъс вкара четири гола в първата третина - два от които при числено предимство, за втората победа на отбора в последните три дни. Артьоми Панарин добави гол и асистенция, по един път се разписаха още Сони Милано и Марк Летесту. Алекс Овечкин вкара почетния гол за Вашингтон, негов 39-и за сезона. Овечкин записва и връх по най-вече мачове за Вашингтон в историята на клуба. 32-годишният нападател има 984 изиграни срещи за отбора, с което изпревари досегашния рекордьор Кале Йохансон, който има 983. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР