Филаделфия е обявена за един от 10-те града в света,

...
Филаделфия е обявена за един от 10-те града в света,
Коментари Харесай

Ето кой е туристически град №1 в САЩ

Филаделфия е оповестена за един от 10-те града в света, които би трябвало да посетите от Lonely Planet, водещо издателство за туристически пътеводители.

Поставена на пето място измежду международните туристически дестинации за идната година, Филаделфия е най-високо оцененият американски град в влиятелния лист на Lonely Planet.

Пътеводителят " Най-доброто в пътуванията " е годишен обзор на страните, районите и градовете по света, които би трябвало да бъдат посетени, въз основа на значимостта, уникалността и фактора " " wow " ", който ги прави неповторими, съобщи изпълнителният редактор на Lonely Planet Нития Чеймбърс.



" Филаделфия е съвършената комбинация от старинна архитектура и съвременен мегаполис - град, белязан от богата история, само че с непрекъснато разрастващо се културно ядро ", сподели Чеймбърс. " Бяхме разчувствани от салдото сред остарялото и новото - музеи, история, храна и емблематични културни препратки - които го вършат място, което се усеща като неотложно познато, само че е изпълнено с неповторими и персонални моменти на откривателство. " 


Пътеводителят разчита на опита на локални сътрудници, които откриват, правят оценка и изготвят оферти за Lonely Planet, които по-късно предлагат градове, които би трябвало да бъдат посетени, прегледани от група туристически специалисти. От стотици номинации Фили се класира най-високо в американския лист.

Туристическата промишленост на Филаделфия също е доста добра. Това е начинание за няколко милиарда $, като всяка година по улиците на града минават повече от 40 милиона гости, споделя Алетия Калбек, основен информационен шеф на Visit Philadelphia. " Тези гости са похарчили над 7 милиарда $ в нашия район през 2022 година ", сподели тя. Според последните данни на Бюрото за трудова статистика сега в туристическия и хотелиерския бизнес в петте окръга на Филаделфия работят близо 200 000 души.



" Развълнувани сме и считаме, че това е изцяло справедливо. Филаделфия е прелестен град. Той е входна врата на Източното крайбрежие към Съединени американски щати за интернационалните туристи ", споделя Робин Блум, шеф по наличието в организацията за световен туризъм на Филаделфия - Бюрото за конвенции и гости. " Имаме процъфтяваща културна и художествена сцена, най-голямата в света изложба за изкуство навън. Да не приказваме за опцията за вървене пешком и достъпността на Източното крайбрежие. Също по този начин, приобщаването и разнообразието на града са в действителност отличителна линия в интернационален проект. Освен това градът е един от най-достъпните в страната. " 


Освен непрекъснато разрастващата се кулинарна сфера във Филаделфия, която продължава да получава самопризнание от The New York Times, премиите James Beard и пътеводителя Michelin (който назовава Филаделфия " най-френският американски град " ), той скоро ще бъде хазаин на голям брой събития, които ще донесат необятна известност, като Световното състезание по футбол и Мача на звездите на MLB, които ще се проведат в града през 2026 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР