Фиктивни проверки на сертификати още в първия ден от въвеждането

...
Фиктивни проверки на сертификати още в първия ден от въвеждането
Коментари Харесай

Експеримент на БНТ: Репортер влезе в мол с чужд сертификат

Фиктивни инспекции на документи още в първия ден от въвеждането на " зеления документ ". Това сподели опит на " По света и у нас ". В някои търговски центрове не сканират QR кодовете на документите, който демонстрира дали документът е годен или не. На други места се извиха дълги опашки от чиновници, които трябваше да се тестват, с цел да стигнат до работните си места.

Известен мол в столицата е първата спирка от опита ни, който цели да покаже по какъв начин се ревизират документите в огромните търговски центрове. На входа от паркинга всички минаваха през инспекция. Бяхме позволени за секунди, единствено откакто си показахме документа. QR кодът беше несполучливо сканиран, т.е. можехме да влезем с непознат документ.

Втора спирка - различен мол. Този път даже нямаше опит QR кодовете на екипа ни да бъдат сканирани. Охранителят на входа единствено го погледна и ни пусна.

Пихме кафе и на закрито. Документи не ни бяха поискани.

Сертификат за имунизация, за преболедуване или за тест обаче бяха поискани на всеки един чиновник в огромни търговски обекти. Пред столични молове имаше мобилни пунктове за антигенни проби, които през днешния ден костваха на чиновниците 10 лева, а на клиентите - 15.

Работещи в моловете чакаха часове, с цел да стигнат до работните си места. Някои от тях се добраха до тях чак в ранния следобяд.

Не е добра организацията, какво да мисля, чакаме от три часа.

Това, което предизвикват на народа за мен е чисто източване и в паричен смисъл и душевен и физически смисъл.

Подигравка с търговците преди всичко, за какво им разрешават да работят в случай, че стопират и чиновниците и клиентите.

Хората със документи, които влизаха за броени секунди в мола, бяха на разнообразни отзиви за ограниченията.

В моловете в Пловдив, а и на доста други места, хората влизаха единствено след показан документ, даже в случай че бяха решили да посетят единствено аптеките там.

В един от огромните търговски центрове в Бургас няколко охранители прецизно ревизираха за " зелени документи ". Само за 30 минути бяха върнати над 30 души, които нямаха документ.

Създаде се обстановка, граничеща с безпорядък и цялата тази неизясненост, само че все пак, мисля че успяхме да реагираме съответно и да създадем нужната организация, сподели Райна Миланова, управител на търговски център.

На всеки от входовете в мол във Варна има защита, която позволява хора единствено със документ за имунизиране или негативен резултат от тест. В комерсиалния център обаче има хранителен магазин, аптеки и зоомагазин, за които не се изисква документ и хората бяха допускани там свободно.

АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ЗА НОВИТЕ МЕРКИ ИЛИ ИСКАТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ КАЗУСИ, СВЪРЗАНИ СЪС " ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ", ПИШЕТЕ НИ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР