Фиктивна държава, която армията на Беларус измисли за предстоящите съвместни

...
Фиктивна държава, която армията на Беларус измисли за предстоящите съвместни
Коментари Харесай

"Вейшнория без Лукашенко" - коя е държавата противник на Беларус на ученията с Русия

Фиктивна страна, която армията на Беларус измисли за идните взаимни военни учения с Русия, провокира насмешки в интернет, където консуматори й сътвориха знаме, история и демократична политическа линия, съобщи " Франс прес ".

Вейшнория е една от трите фиктивни страни, измислени от Минск за военните учения " Запад 2017 " от 14 до 20 септември с присъединяване на близо 13 000 бойци наоколо до страни от Европейски Съюз. На оповестена от беларуското министерство на защитата карта на ученията северозападната част на страната е сменена от Вейшнория, която е показана като сепаратистка република.

Симулира се опит за дестабилизиране на Беларус от Вейшнория, която е подкрепяна от Весбария и Лубения, които в действителността са на територията на Литва и Полша. Местоположението на тези мислени страни и присъединяване в тези учения на към 12 700 военни, по данни от Москва, провокираха безпокойството на балтийските страни и НАТО.

Беларуски интернет консуматори взеха на майтап този сюжет и оповестиха поддръжката си за Вейшнория, която съгласно тях е антитеза на личната им властническа и проруска страна. " Вейшнория е демократична страна, без (беларуския президент) Александър Лукашенко, без съветски войски, с положителни връзки със западните си съседи ", написа в " Туитър " в " формалния " акаунт на вейшнорското " външно министерство ".

Veišnorija, Vesbarija, Lubenija #Вейшнория#Zapad2017pic.twitter.com/ovUHQETnq7
— Nepareizais (@Nepareizais) September 1, 2017
Въображаемата страна към този момент има страница в Уикипедия, знаме, химн и герб, а на пародийната страница на министерството й в Туитър се дават обещание " мед, самун и сланина " на беларуските бойци, които одобряват да се предадат.

Потребители в интернет пуснаха фиктивни фотоси на гъмжащи от хора вейшнорски градове и написаха стихотворения в възхвала на Вейшнория, където " заплатите са високи, а безработица няма ".

Анализатори обаче означиха, че границите на тази измислена от беларуския общоприет щаб страна значително съответстват с региона, където живее полското католическо малцинство в Беларус, която е най-вече православна страна.

На президентските избори през 1994 година, които съгласно интернационалните наблюдаващи са били последният оспорван избор в Беларус, този регион от страната всеобщо гласоподава за опозиционния водач Зянон Пазняк, който в този момент живее в заточение в Съединени американски щати. Бившата руска република се ръководи с желязна ръка от Александър Лукашенко от повече от 20 години. През 2015 година той бе избран отново за пети мандат с над 80 % от гласовете, отбелязва Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР