Фиксирайки се върху фигурата на Иван Гешев, която за определени

...
Фиксирайки се върху фигурата на Иван Гешев, която за определени
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Заплашвайки фигурата на главния прокурор, може да го направим уязвим – това е опасно и вредно

„ Фиксирайки се върху фигурата на Иван Гешев, която за избрани политически сили е несъответствуваща, ние в бъдеще може да създадем фигурата на основния прокурор доста уязвима, което ще докара до там, че той няма да се подчинява напълно на закона, а ще би трябвало да се преценява и с политическата обстановка, което е доста рисково и нездравословно ", изясни проф. Огнян Герджиков пред радио „ Фокус “.

По думите му за доста хора основния прокурор е спънка или е привързан, само че акцентира, че не би трябвало да се прави елементарен за събаряне.

Във връзка с решението на Радомир Чолаков правната общественост да подкрепи законодателния развой, проф. Огнян Герджиков го поздрави, тъй като съгласно него това е същинския път, по който би трябвало да се вземат решение съществени правни въпроси, само че посочи още, че към този момент 12 -13 години никой не се е обръщал за такава квалифицирана юридическа помощ.  

Герджиков подсети, че Върховният касационен съд от време на време се допитва до катедрата по гражданскоправни науки, само че Народно заседание до в този момент не е предписание такова нещо.

„ Това е пътят, по който да се избегнат безумията в нашите нормативни актове “, съобщи проф. Герджиков.

По думите му има превъзходни адвокати в Юридическия факултет, които ще проявят възприятие за отговорност, защото имаме потребност от тази висококвалифицирана помощ.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР