Фики и баща му Тони Стараро, Любо Киров, Орлин Павлов,

...
Фики и баща му Тони Стараро, Любо Киров, Орлин Павлов,
Коментари Харесай

Фики и Тони Стораро пишат на Борисов

Фики и татко му Тони Стараро, Любо Киров, Орлин Павлов, Графа, Камелия Тодорова и щерка й още десетки музиканти написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което упорстват за обезщетения поради невъзможността да работят. „ Много от нас останаха без безусловно никакви приходи за неопределен срок, което съществено рефлектира върху персоналния и обществения статус на нас и нашите фамилии.

Колегите от останалите сфери на културата, бяха пощадени от заповедите на Министерство на здравеопазването и въпреки и при органически потенциал имаха опция да упражняват активността си, без фрапантни спирания (театри, музеи, галерии, а последната заповед към този момент кина, и школи по изкуства), само че за музикалните дейци такива благоприятни условия няма “, изясняват те.

Преговорите с министерствата на културата, на труда и обществената политика и на стопанската система приключили без резултат. „ Това, което бъде изгубено в този момент, след това мъчно ще бъде възобновено. В средносрочен проект ще има последствия за многообразието на музикалната сцена в България, каквито даже не можем да си представим. Затова в този момент повече от всеки път важи изказванието: културата, респективно музиката, не е украсителен разкош, който да ценим в положителни времена.

Колко доста имаме потребност от нея – изключително в задачата ѝ да поддържа целостта на нацията ни – виждаме в този момент, когато би трябвало да се лишим от огромна нейна част. И тъкмо по тази причина е толкоз значима в този момент тази финансова отплата, в подтекста на загубите и на доста други бизнес браншове “, упорстват музикантите, измежду които са още Рут Колева, Михаела Филева, Етиен Леви. „ Това е първата идея зад която се сплотяваме толкоз единомислещо и сплотено в нашия отрасъл, от както аз се занимавам с музика “, разяснява Колева
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР