Фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец,

...
Фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец,
Коментари Харесай

Фигури на пресичащи деца изострят вниманието на шофьорите в Стара Загора

Фигури на момче с топка и момиче с домакински любим, с размер колкото второкласник, от през вчерашния ден са сложени до пешеходни пътеки при две от огромните съществени учебни заведения в Стара Загора – Второ ОУ „ П. Р. Славейков “ и Пето ОУ „ Митьо Станев “.

Детските персонажи целят да се увеличи вниманието на водачите, както и да подсети на подрастващите да употребяват пешеходните пътеки.

Дарението на Община Стара Загора направи общинският консултант и член на Сдружение с нестопанска цел „ Аз съм бъдещето. Пази ме! “ Бояна Танева Манова. „ Утре чествам своя 30-годишен празник. Отказах дарове от приятелите ми и ги помолих да осъществяваме тази моя отдавнашна фантазия. В няколко други български града съм виждала сходни фигури и като деен водач са ми правили усещане. Вярвам, че по този метод ще изострим вниманието на обществото към сигурността на децата, които към този момент започнаха образователната година “, показа основателят на плана. Тя благодари на Община Стара Загора за поддръжката, както и на групата на звено „ Озеленяване и комунални действия “, които са подкрепили монтирането на детските силуети.

Символичното разкриване и начало на акцията, която има за цел да сложи още детски манекени към старозагорски учебни заведения, ще бъде на 17 септември (събота), от 13.30 часа, до Момчето с топката на бул. „ Цар Симеон Велики “ – сред Пето главно учебно заведение и парк „ Тракия “. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР