Фигурата на временен президент не съществува в конституцията на страната.

...
Фигурата на временен президент не съществува в конституцията на страната.
Коментари Харесай

Венецуелският посланик: Не умираме от глад, 87% от страните по света признават Мадуро

Фигурата на краткотраен президент не съществува в конституцията на страната. Мисля, че това, което би трябвало да пазиме, е не Венецуела, а интернационалното право, сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони.

Международната общественост не е единствено Европейският съюз, някои страни от Латинска Америка и Съединени американски щати. 87% от страните по света признават като законен президент Николас Мадуро. Изборите от предходната година бяха законни избори съгласно венецуелската конституция. Докладите на интернационалните наблюдаващи приказват за транспарантни, почтено извършени деократични избори, съобщи Капони.

Блокадата от Съединени американски щати и Европейския съюз ни коства 1,35 милиарда $, които са блокирани в американски банки. Това е изкуствено привокирана инфлация, част от икономическата война против Венецуела. Има европейски банки, които също замразяват венецуелски пари. Ако тези пари можеха свободно да влязат във Венецуела, с тях щяха да бъдат закупени храни и медикаменти, уточни дипломатът.

Има икономическа рецесия, само че тя се дължи на блокадата, наложена от Съединени американски щати, и поради Европейския съюз. Лъжа е, че хора умират от апетит. Кризата е такава, че не се нуждаем от филантропична помощ, а да ни вдигнат блокадата. Имаме доста образци в Латинска Америка по какъв начин с филантропична помощ се вкарва оръжие, уточни още Ориета Капони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР