Фигурата на Роман Абрамович е една от ключовите, заедно с

...
Фигурата на Роман Абрамович е една от ключовите, заедно с
Коментари Харесай

Абрамович основен логистик на преговорите между Украйна и Русия?

Фигурата на Роман Абрамович е " една от основните, дружно с делегациите ": " Ако нямахме подобен медиатор, щеше да ни бъде доста по-трудно да установим тази връзка ", съобщи Михайло Подоляк, консултант в украинската президентска канцелария. Той споделя за телевизионния канал " Украйна 24 " за това какво тъкмо е ролята на милиардера Роман Абрамович на руско-украинските договаряния.

" Абрамович е медиатор, който дава отговор за логистиката на договарянията сред групи, които са много хладни една към друга. Ние сме във война, имаме хладно отношение един към различен. А самият развой на договаряния би трябвало да бъде по-мобилен, по-конструктивен - точно върху това работи Роман Абрамович и то много дейно: виждате, че ние непрестанно водим договаряния, в онлайн формат.

На 29 март прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Абрамович " взе участие в обезпечаването на избрани контакти сред съветската и украинската страна ". Той акцентира, че предприемачът не е бил част от формалната делегация. В същото време, съгласно Песков, и Москва, и Киев са одобрили присъединяване на Абрамович в преговорния развой.

По-рано тази седмица WSJ и Belligcat оповестиха, че Абрамович и членове на украинската делегация са имали признаци на отравяне след един от кръговете на договаряния.

Близък до Абрамович удостовери пред BBC това, като съгласно информацията милиардерът за малко е изгубил изцяло зрението си и се е лекувал в Истанбул.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР