Фигурата на проф. Николай Габровски като кандидат за премиер е

...
Фигурата на проф. Николай Габровски като кандидат за премиер е
Коментари Харесай

Очевидно е - правителство няма да има. Няма го Меси, няма го дори Ди Мария

Фигурата на проф. Николай Габровски като претендент за министър председател е несъмнено експертна, само че надалеч от упованията. Далеч от политическите упования, които нямат нищо общо с експертизата на който и да било. 

Очевидно е, че държавно управление няма да има, защото политически рецесии се вземат решение от политически водачи, а не от специалисти. ГЕРБ се отхвърли от своя Меси, даже не заложи и на Ди Мария. Хвърлянето на проф. Габровски в мътната вода е отблъскване на номера, а и много безконтролно. Мандатоносителят ясно ни споделя, че залага на специалисти, с цел да потърси някакво състрадание от вероятни сътрудници. Ето, няма го Борисов, няма го Дончев, няма я даже Десислава Атанасова. Предлагаме ви специалист, с цел да нямате защо да се хванете.

Първо, допустимо ли е претендентът да е равноотдалечен от партията, която го предлага за министър председател, както от другите партии? Няма потребност от отговор.

Второ, всички препоръчани от проф.Габровски членовете на държавното управление щели да бъдат също еднообразно отдалечени от всички партии. 

Сега си представете по какъв начин тези специалисти ще бъдат самостоятелни от ярките политически фигури на партиите, които би трябвало да гласоподават за това държавно управление.

Няма потребност от този спектакъл. Приказките за експертен кабинет са толкоз несъстоятелни, колкото и напъните към този момент втори месец партиите да си приказват. Резултатът е налице – в случай че може, политическата рецесия да бъде решена от специалисти като проф. Габровски. Това е политическа злополука, която ни води към нови избори. Те към този момент са толкоз неизбежни, колкото е страхът на политиците да поемат отговорност.

Да, ние разполагаме с Меси и Ди Мария, само че пускаме да играе Габровски, тъй като той можел да мине. Е, по какъв начин да мине? Откъде да мине като не знае и кой ще го пусне?

Това извъртане е ненужно. Връщаш мандата и признаваш, че твоите нападатели няма по какъв начин да пробият сгъстената отбрана на съперника. Това е по-поносимият неуспех, в сравнение с да неодобряват потвърден в своята област специалист, " равноотдалечен “  от себе си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР