ФИФА утвърди използването на системата за видео помощ на съдиите

...
ФИФА утвърди използването на системата за видео помощ на съдиите
Коментари Харесай

Утвърдиха системата VAR и четвъртата смяна на Мондиал 2018

ФИФА утвърди потреблението на системата за видео помощ на съдиите VAR за мачовете от международното състезание по футбол в Русия през лятото. Решението беше признато на срещата на международната футболна централа в Богота, Колумбия. В него няма изненада, защото преди дни то беше препоръчано от работна група, само че се чакаше публична глоба.

Системата се употребява към този момент в няколко националния шампионати като Серия А, Бундеслигата и други и не се приема еднопосочно. Мондиал 2018 ще стане първият в историята с VAR. Друга значима вест от Богота е въвеждането на четвърта промяна в продълженията на срещите на международното след груповата фаза. Подобна опция имаше и на шампионата за Купата на конфедерациите през 2017 година. Тя беше употребена единствено веднъж - по време на мача сред Португалия и Чили от полуфиналите Андре Гомеш беше сменен от Желсон Мартинш в 116-ата минута.

" Надявам се, че с VAR даваме на съдиите инструмент за понижаване на грешките. Това е изключително значимо за мачове от международното състезание. Смятам, че е неуместно в днешно време всеки, който гледа мач от дивана, да знае имало ли е неточност, а съдията - не. В начлото и аз бях надъхан скептично, само че в случай че не опитате, няма да знаете коствало ли си е нещо или не. Всеки арбитър позволява значима неточност приблизително по един път на три мача. Анализът ни сподели, че с помощта на VAR това към този момент става веднъж на 19 срещи ", разяснява президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Той се спря и на заканите за протест на международното, които идват от Англия по отношение на обтегнатите връзки с Русия. Премиерът Тереза Мей анулира пътуванията на членове на държавното управление и кралското семейство на Мондиал 2018 поради отравянето с химическо оръжия на някогашния полковник от основното разследващо ръководство към Генералния щаб на съветските въоръжени сили Сергей Скрипал и щерка му. Пострадали са още десетки жители на Англия, а служителят на реда, който е разкрил телата, е в тежко, само че устойчиво положение. Англия упрекна Русия за приложимост на химическо оръжие на нейна територия, като уточни за гарант непосредствено президента Владимир Путин. От Русия отхвърлят обвиняванията.

" Нека оставим политиката на политиците ", разяснява Инфантино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР