ФИФА, УЕФА и гръцкото правителство ще подпишат меморандум за преодоляване

...
ФИФА, УЕФА и гръцкото правителство ще подпишат меморандум за преодоляване
Коментари Харесай

ФИФА, УЕФА и гръцкото правителство подписват меморандум

ФИФА, УЕФА и гръцкото държавно управление ще подпишат меморандум за превъзмогване на проблемите в гръцкия футбол на 25 февруари, оповестява в електронното си издание гръцкият вестник " Елефтерос типос ". Както заяви представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас, за подписването в Атина ще дойдат президентът на УЕФА Александър Чеферин и вицепрезидентът на ФИФА Грег Кларк. От страна на Гърция документът ще бъде подписан от премиера Кириакос Мицотакис.

През последните години гръцкият футбол среща съществени проблеми с футболното безчинство и съмненията за уредени мачове. Капката, която преля чашата, бяха разкритията през последните седмици, че два първодивизионни тима, солунският ПАОК и Ксанти, имат един и същи притежател. Това принуди гръцкото държавно управление да внесе незабавни законодателни промени, с които да предотврати изхвърлянето на двата тима в долна дивизия, само че министър председателят Мицотакис се ангажира да предприеме строги ограничения в съдействие с ФИФА и УЕФА, с цел да постави ред в гръцкия футбол.

В понеделник в Женева беше гръцкият държавен министър Йоргос Карапетритис, който беседва там с Чеферин и с Кларк. Днес държавният представител Пецас означи, че като президент на британската футболна федерация Кларк е направил доста за оправянето с насилието по стадионите и за увеличението на приходите в британското състезание. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР